Relinde de Graaff

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Relinde de graaff)
Relinde de Graaff
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Relinde Jacqueline Maria de Graaff
Geboren Houten, 1985
Land Vlag van Nederland Nederland
Werk
Jaren actief 2010-heden
Beroep actrice
presentatrice
Officiële website
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Relinde de Graaff is een Nederlands actrice en presentatrice.

Relinde de Graaff studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht, waarbij ze een half jaar van haar studie acteerlessen volgde aan de Real Escuela Superior de Arte Dramatico (RESAD) in Madrid. Na haar afstuderen volgde ze een specialisatie in camera-acteren aan de First Team Foundation, waar ze acteerlessen kreeg van Assumpta Serna en Scott Cleverdon.

Actrice[bewerken | brontekst bewerken]

Ze speelde rollen in Flikken Maastricht en FC Kip van De Dino Show. Met haar rol in de korte film Lights Out van Wesley Versteeg won ze de prijs voor Beste Actrice bij de Delta Shorts van het filmfestival Film by the Sea.

Presentatrice[bewerken | brontekst bewerken]

Eind 2011 won de Graaff de talentenjacht van Argeweb, de zoektocht naar de nieuwe presentatrice van Webmee TV. Ze presenteerde de serie samen met Froukje de Both. Relinde de Graaff was jarenlang de vaste presentatrice van I Love Amersfoort.

Stemactrice[bewerken | brontekst bewerken]

Relinde de Graaff spreekt voice-overs, reclamespots en animatieseries in, waaronder stemmen voor LEGO Friends, Pokémon en Disney's Sofia het prinsesje, Amphibia als Ivy en voor Cartoon Network in Teen Titans Go!. Ze spreekt uiteenlopende luisterboeken in voor Storytel.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]