Remington Arms

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Remington-Rider "Parlor" pistool met doos

Remington Arms is een Amerikaanse fabrikant van vuurwapens en is eigendom van Cerberus Capital Management.

Geschiedenis[bewerken]

Het bedrijf werd in 1816 opgericht onder de naam E. Remington and Sons door Eliphalet Remington uit Ilion (New York), in de noordoosthoek van de Verenigde Staten. In die tijd kochten boeren alleen de loop van een geweer, en maakten zij de kolf zelf, dat was goedkoper. De vader van Eliphalet was smid en ervan overtuigd dat hij een beter geweer kon maken dan kopen.

In 1867 nam de fabriek het patent van Christopher Latham Sholes over voor het maken van de eerste draagbare schrijfmachines en in 1874 kwam het eerste Model op de markt. Remington had zijn schrijfmachines onder veel verschillende namen op de markt gebracht, o.a. als Smith Premier en Monarch, soms kochten bedrijven machines in en gaven er zelf een eigen naam aan.

In 1927 was er een fusie tussen Remington Typewriter Company en Rand Kardex Company waarna het bedrijf werd voortgezet onder de naam Remington Rand.

De superlatieven[bewerken]

Het is het oudste bedrijf in de Verenigde Staten dat nog steeds zijn beginproducten maakt, en is de oudste ononderbroken producent in Noord-Amerika. Het is tevens het enige bedrijf in de Verenigde Staten dat geweren en munitie nog zelf maakt, en het is de grootste Amerikaanse producent van geweren en shotguns. Remington heeft tevens meer dan welke andere wapenproducent ook patronen ontworpen.

Producten[bewerken]

Remington produceert kogelgeweren, hagelgeweren, andere vuurwapens, revolvers en munitie, en verspreidt jagersbenodigdheden, quads, wapens en wapenbenodigdheden gemaakt door andere bedrijven. Tot 1998 produceerden zij ook pistolen. Producten van Remington worden in 60 landen verkocht.

Kogelgeweren:

Hagelgeweren:

Andere wapens:


Externe links[bewerken]