Remmingwerk

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Remming in het Merwedekanaal.

Remmingwerk, remmingswerk, remming of geleidewerk, is een constructie waarmee schepen worden afgeremd als ze een kunstwerk als een brug of sluis naderen of dreigen aan te varen. Daarnaast wordt ook remmingwerk geslagen om een schip de gelegenheid te bieden te wachten voor een gesloten brug of sluis.

Vroeger was de remming alleen van hout, tegenwoordig is het vaak een staalconstructie die met hardhout is bekleed. Een stalen schip beschadigt z'n verf minder als het een houten constructie schampt. Bovendien is de kans op vonkvorming kleiner, wat van belang is voor schepen in de tankvaart.

Er zijn vaak dukdalven opgenomen in de bescherming van het kunstwerk. Die komen dan los vóór het geleidewerk te staan. Een schip, dat met de boeg op de remming ligt, kan dan ook verder naar achteren op een dukdalf vastmaken.

Spelling[bewerken | brontekst bewerken]

Volgens de "Woordenlijst der Nederlandse Taal" is zowel de spelling remmingswerk als remmingwerk toegestaan. In de Nederlandse kranten uit de periode 1900-2000 is dit woord ruim 5000 keer vermeld, waarvan 46% in de spelling zonder tussen s. In vakbladen (De Ingenieur, Schuttevaer, etc.) is het woord in deze periode 523 keer vermeld, waarvan in 74% van de gevallen zonder tussen-s.[1]

Zie de categorie Guide piling van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.