Sable

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Rena Mero)
Sable
Rena Marlette tijdens WWE Kerst event in Bagdad 2003
Persoonlijke informatie
Volledige naam Rena Marlette Lesnar
Geboorteplaats Vlag van Verenigde Staten Jacksonville (Florida)
Geboortedatum 8 augustus 1967
Lengte 1,70 m
Gewicht 54 kg
Carrière
Debuut 1996
Met pensioen 2004
Ringnaam Sable
Discipline Professioneel worstelen
(en) IMDb-profiel

Rena Marlette Lesnar (geboren Rena Greek, Jacksonville (Florida), 8 augustus 1967), beter bekend als Sable, is een Amerikaans model, actrice en voormalig professioneel worstelaar die bekend was van World Wrestling Entertainment (WWE).

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Greek is geboren in Jacksonville, Florida. In 1986 trouwde ze met Wayne W. Richardson. Het echtpaar kreeg in 1991 een dochter. Later dat jaar overleed Richardson aan de gevolgen van een auto-ongeluk.

In 1990 startte Greek een carrière in de modellenwereld en werkte ze voor verscheidene bedrijven zoals L'Oréal, Pepsi en Guess?.

In 1993 ontmoette Greek professioneel worstelaar en voormalig bokser Marc Mero, die op dat moment actief was in de World Championship Wrestling als "Johnny B. Badd", ze trouwden in 1994.

In maart 1996 maakte Greek haar debuut in de WWF op WrestleMania XII als Sable. Ze was een van de zes gezichten van de WWF Divas. Ze bereikte al snel de top van de WWF en in 1998 veroverde ze het WWF Women's Championship. Tussendoor won ze ook twee Slammy Awards. Ze worstelde bij WWF tot juni 1999.

In 2003 keerde ze weer voltijds terug naar de WWE, waar ze bleef worstelen tot 2004. In 2004 scheidde Greek van haar man Marc Mero. Op 6 mei 2006 trouwde Greek met profworstelaar Brock Lesnar, die op dat moment niet actief was in de WWE.

In januari 2007 werkte Greek voor de Japanse worstelorganisatie, New Japan Pro Wrestling, maar ze verliet de organisatie in juni 2007 nadat haar man Brock Lesnar een rechtszaak had aangespannen tegen de WWE.

In het worstelen[bewerken | brontekst bewerken]

Prestaties[bewerken | brontekst bewerken]

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]