Manager (professioneel worstelen)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
15-09-2015

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. Je kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Verwijder dit sjabloon alleen wanneer dit artikel zodanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past. Geef dit aan op de beoordelingslijst door het toevoegen van de reden. (/)

Paul Bearer, de manager van The Undertaker in de jaren 90

Een manager is in het professioneel worstelen een secundair karakter gecombineerd met een worstelaar (of worstelaars). De manager is vaak een niet-worstelaar, af en toe een worstelaar, een oudere worstelaar die met pensioen is gegaan of binnenkort met pensioen gaat, of in sommige gevallen een nieuwe worstelaar. Een worstelmanager heeft niets te maken met hun echte-wereld, zogenaamd de agent.

Rol van een manager[bewerken]

Een manager is een beetje als een verhaallijn agent voor een acteur of een atleet, hij/zij helpt of begeleidt zijn/haar cliënt bij bepaalde wedstrijden en optredens. Binnen de context van verhaallijnen is de manager die zijn cliënt zijn titelkansen vergroten voor bepaalde kampioenschappen. Men beslist wie je kunt vertrouwen als een bondgenoot en is in het algemeen een woordvoerd(st)er van het cliënt.

Een bekend voorbeeld is Paul Bearer, de manager van The Undertaker, in de jaren 90, naar de ring begeleidde. Een ander voorbeeld is Armando Estrada, de manager van Umaga.