Reuben Henry III Tucker

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Reuben Henry III Tucker
Reuben-tucker.jpg
Bijnaam "Rube"
Geboren 29 januari 1911
Ansonia (Connecticut)
Overleden 6 januari 1970
Charleston (South Carolina)
Begraven Beaufort National Cemetery, Beaufort, South Carolina[1]
Land/partij Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Onderdeel Flag of the United States Army.svg United States Army
Dienstjaren 19351963
Rang US-O8 insignia.svg Major General
Leiding over 504th P.I.R., 82nd Airborne Division
Slagen/oorlogen Tweede Wereldoorlog
Onderscheidingen Zie onderscheidingen

Reuben Henry III Tucker (Ansonia (Connecticut), 29 januari 1911 - Charleston (South Carolina), 6 januari 1970) was een Amerikaanse officier. Hij werd op 22 februari 1946 bij Koninklijk Besluit door koningin Wilhelmina benoemd tot Ridder in de Militaire Willems-Orde.

Kolonel Reuben Henry III Tucker was commandant van het 504th P.I.R., 82nd Airborne Division, een luchtlandingseenheid die tijdens Operatie Market Garden met parachutes afdaalde.
Tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in het gebied van Nijmegen in de periode van 17 september tot 4 oktober 1944 heeft Reuben Henry III Tucker, zo vermeldt het Koninklijk Besluit, zich "Tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in de omgeving van Nijmegen in de maanden september en oktober 1944 zich onderscheiden door het bedrijven van uitstekende daden van moed, beleid en trouw. Daarbij herhaaldelijk blijk gegeven van buitengewone plichtsbetrachting en groot doorzettingsvermogen, en in alle opzichten een zeer loffelijk voorbeeld, een inspiratie geweest voor allen in die roemvolle dagen".

Onderscheidingen[bewerken]