Paul T. Lester

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Paul T. Lester
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Geboren 31 mei 1920
Ludlow (Kentucky)
Overleden 2 oktober 1975
Indiana
Land/zijde Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Onderdeel United States Army
Rang Private First class
Slagen/oorlogen Tweede Wereldoorlog
Onderscheidingen Zie onderscheidingen

Paul T. Lester (Ludlow (Kentucky), 31 mei 1920 - Indiana, 2 oktober 1975) was een Amerikaanse soldaat der eerste klasse. Hij werd op 8 oktober 1945 bij Koninklijk Besluit door koningin Wilhelmina benoemd tot Ridder in de Militaire Willems-Orde.

Paul T. Lester was een van de manschappen van de U.S. 82nd Airborne Division, een luchtlandingseenheid die tijdens Operatie Market Garden met zweefvliegtuigen afdaalde.
Tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in het gebied van Nijmegen in de periode van 17 september tot 4 oktober 1944 heeft Paul T.Lester, zo vermeldt het Koninklijk Besluit, zich "Tijdens de gevechten van de 82ste Airborne Division in het gebied van Nijmegen in de periode van 17 september tot 4 oktober 1944 onderscheiden door het bedrijven van uitstekende daden van moed, beleid en trouw. Daarbij herhaaldelijk blijk gegeven van buitengewone plichtsbetrachting en groot doorzettingsvermogen, en in alle opzichten een zeer loffelijk voorbeeld, een inspiratie geweest voor allen in die roemvolle dagen".

Onderscheidingen[bewerken | brontekst bewerken]

  1. (nl) Databank dapperheidsonderscheidingen, Militaire Willems-Orde: Lester, P.T., niveau MWO 4. Gezien op 7 mei 2016.