Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rijksdienst voor Ondernemend Nederland
Logo RDO.svg
Type Uitvoerende dienst; baten-lastenagentschap
Opgericht 1 januari 2014
Voorganger(s) Dienst Regelingen en Agentschap NL
Hoofdkantoor Den Haag
Aantal werknemers 4.000
Jaarlijks budget € 293.045.000 (2017)
Verantwoordelijke minister Eric Wiebes
Valt onder Ministerie van Economische Zaken en Klimaat
Website rvo.nl

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is een uitvoerende dienst van het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Deze dienst ontstond op 1 januari 2014 uit een fusie van de Dienst Regelingen en het Agentschap NL.[1] De RVO heeft als taak het stimuleren van ondernemers bij duurzaam, agrarisch, innovatief en internationaal ondernemen.[2] Enkele voorbeelden hiervan zijn subsidies, octrooien, aanbestedingskennis of schadeafhandeling.

Vooruitlopend op het opheffen van de product- en bedrijfschappen zijn de publiekrechtelijke taken van de agrarische productschappen voor de uitvoering van het Europese landbouwbeleid per 1 januari 2014 ondergebracht bij de RVO. Verder is per 1 maart 2015 de Dienst Landelijk Gebied opgeheven. Een aantal taken van deze dienst zijn bij de RVO ondergebracht, de meeste taken zijn overgedragen aan de provincies.

In 2018 waren er ongeveer 4.000 ambtenaren in dienst bij RVO, verspreid over 6 vestigingen: Assen, Den Haag, Deventer, Roermond, Utrecht en Zwolle.

Externe link[bewerken]

Noten en/of referenties[bewerken]

  1. Agentschap NL en Dienst Regelingen gefuseerd, rvo.nl 6 januari 2014, laatst geraadpleegd op 3 februari 2014 (archiefpagina).
  2. Over Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op rvo.nl, laatst geraadpleegd op 3 februari 2014.