Romain Wattel

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Werk aan de winkel Dit artikel staat op een nalooplijst. Als je de inhoud op verifieerbaarheid gecontroleerd hebt, kun je dit sjabloon verwijderen. Bekijk ook de bewerkingsgeschiedenis om te zien of anderen hier al aan gewerkt hebben.
Romain Wattel
Open de France 2013
Persoonlijke informatie
Nationaliteit Vlag van Frankrijk Frankrijk
Geboorteplaats Montpellier
Overwinningen per tour
Andere Tour(s) 1 Challenge Tour
Laatst bijgewerkt op: 24-9-2013
Portaal  Portaalicoon   Golf

Romain Wattel (Montpellier, 10 januari 1991) is een golfer uit Frankrijk.

Amateur[bewerken]

In september 2010 was Wattel in Straatsburg de vijfde amateur golfer die een toernooi op de Europese Challenge Tour won. Twee weken eerder had Andreas Hartø als vierde amateur het Allianz Open de Strasbourg op de Challenge Tour gewonnen. Eind oktober speelde Wattel nog de Eisenhower Trophy, waarna hij professional werd.

Gewonnen[bewerken]

Teams[bewerken]

Professional[bewerken]

November 2010 werd Wattel professional. Het winnen van het Allianz Open de Strasbourg in Straatsburg gaf hem, mits hij professional werd, recht om in 2011 op de Challenge Tour te spelen. Toch speelde hij diezelfde maand Stage 2 van de Tourschool om zich eventueel voor de Europese PGA Tour te kwalificeren, hetgeen lukte. Eind 2012 probeert hij zich te kwalificeren voor de Amerikaanse PGA Tour. Bij Stage 1 van de Tourschool werd hij 4de.

Gewonnen[bewerken]

Challenge Tour[bewerken]

Jaar Toernooi Baan Score Runner(s)-up
2010 2de Allianz EurOpen Strasbourg
(als amateur)
Golf Club de la Wantzenau 67–69–68–67=271= -17 Vlag van Verenigde Staten Ryan Blaum, Vlag van Italië Lorenzo Gagli, Vlag van Engeland Steven Tiley

Europese Tour[bewerken]

Externe links[bewerken]