Rottend Staal

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Rottend Staal is oorspronkelijk de naam van een eigen-beheer uitgeverij, die het eigen werk van De Dichters uit Epibreren uitgaf. Sinds mei 1995 geven zij de Rottend Staal Nieuwsbrief uit, een poëzieblad. Sinds 15 augustus 2000 is het blad online te lezen: Rottend Staal Online. Hoewel er wordt gesuggereerd dat het om een dagblad gaat, is de publicatie onregelmatig.

Rottend Staal Online brengt nieuws van het poëziefront en er worden "regelmatig verse verzen van mobiele dichters die er toe doen, deden of toe zouden kunnen doen" gepubliceerd. De website bevat inmiddels informatie over bijna 200 bekende en minder bekende dichters. Tevens werd in 2004 hier de verkiezing voor de Dichter des Vaderlands georganiseerd.

De vaste redactie bestaat uit Bart FM Droog (hoofdredacteur), Tjitse Hofman en Jan Klug (webmaster). Dichters van wie werk te lezen is op Rottend Staal Online zijn onder anderen Mark Boog, Jules Deelder, Ingmar Heytze, Adriaan Jaeggi, Gerrit Komrij, Ramsey Nasr, Diana Ozon, Menno Wigman en Joost Zwagerman.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]