Ryan Leslie

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Ryan Leslie
Ryan Leslie in 2006
Ryan Leslie in 2006
Algemene informatie
Volledige naam Anthony Ryan Leslie
Bijnaam R Les
Geboren 25 september 1978
Land Verenigde Staten
Werk
Jaren actief 2000-heden
Genre(s) R&B, Hip Hop
Instrument(en) Gitaar, Basgitaar, Piano, Drums, Zang, Trompet
Label(s) NextSelection Lifestyle Group/Casablanca Records/Universal Republic
Verwante artiesten Cassie, Fabolous, Keri Hilson, Jadakiss, Booba, Jim Jones, LL Cool J, Lloyd Banks
Officiële website
(en) Allmusic-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Anthony Ryan Leslie (Washington D.C., 25 september 1978) is een Amerikaanse producer en zanger. Hij is het bekendst geworden door zijn werk voor Bad Boy Records-artieste Cassie en haar single Me & U.

Biografie[bewerken]

Ryan Leslie is geboren in een multiculturele familie. Leslie is de oudste zoon van moeder Mooi Leslie die van Caribische (o.a. Surinaamse) en Afrikaanse afkomst is, en vader Clement Leslie die ouders heeft gehad uit Barbados en Ierland, maar opgegroeid is in Trinidad. Ryan heeft in diverse staten, steden en landen gewoond. Vroeg in zijn leven leerde Leslie zichzelf piano spelen. Hij leerde hoe hij muziek moest componeren en melodieën arrangeren om muziek te maken. Toen hij 14 jaar oud was scoorde Leslie 1600 op zijn SATs-een perfecte score-toen hij op de Bear Creek High School in Stockton, California zat. In 1993 stuurde hij een aanvraag naar 4 universiteiten in California zoals Stanford, Yale en Harvard. Bij zijn aanvragen legde hij zijn interesse uit om vroeger te vertrekken uit de middelbare school om naar de universiteit te gaan zonder diploma. Hij werd geaccepteerd in alle universiteiten behalve Yale. Uiteindelijk besloot hij om naar Harvard College te gaan. Toen hij 19 jaar oud was studeerde Leslie af bij Harvard met een diploma in Politieke Wetenschappen en Macroeconomie.

Muziek[bewerken]

Tijdens zijn laatste jaar in Harvard spendeerde Leslie vele uren per week aan het maken van muziek in een kelderstudio op de campus. Hij leerde zichzelf de basistechnieken van het producen aan en creëerde zijn muzikale stijl. Als de semesters vorderden, spendeerde Leslie steeds meer en meer tijd in de studio om aan zijn muziek te werken. Hij deed ook vele optredens rond de campus en maakte deel uit van Harvard's mannelijke a capella groep The Krokodiloes. Hij zei in vele interviews dat in zijn jaren bij Harvard hij de gewoonte kreeg van slechts 2 tot 3 uur te slapen. Om een inkomen te behouden tijdens deze jaren, verkocht hij instrumentals aan lokale artiesten rond Boston. Ook heeft hij meegewerkt aan het album To get her together van zangeres Anouk.

Hij is de oprichter van het marketing- en mediabedrijf NextSelection.