STS-123

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
STS-123
STS-123 patch.png
Shuttle Endeavour
Aantal bemanningsleden 7
Lanceerdatum 11 maart 2008 2:28 a.m. EDT, 06:28 UTC, 07:28 CET
Lanceerplatform LC-39A, Kennedy Space Center, Florida
Landingsdatum 26 maart 20:38 p.m. EDT, 00:38 UTC, 01:38 CET
Landingsbaan Kennedy Space Center, Florida
Missieduur 16 dagen
Hoogte van de baan 225 km
Hellingshoek van de baan 51,6°
Vorige missie STS-122
Volgende missie STS-124
Foto bemanning
Foto bemanning
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart

STS-123 was een Spaceshuttlemissie naar het International Space Station. STS is de afkorting voor Space Transportation System. Het ruimteveer Endeavour werd ten behoeve van deze missie op 11 maart gelanceerd. Door een uitgestelde lancering van de eerdere missie STS-122 werd de lancering van STS-123 op 14 februari 2008 niet gehaald. Tijdens deze missie nam de Endeavour het eerste deel van het Japanse ruimtelaboratorium JEM (Japanese Experiment Module, of Kibō) mee, samen met het Dextre-robotsysteem.

Bemanning[bewerken]

Het nummer tussen haakjes duidt aan hoeveel missies de astronaut gevlogen zal hebben na STS-123.

Koppeling aan het ISS[bewerken]

Vorige vlucht[bewerken]

Van 7 augustus 2007 tot en met 18 augustus 2007 werd de Endeavour nog gebruikt voor de missie STS-118.

Externe links[bewerken]