STS-129

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
STS-129
STS-129 patch.png
Shuttle Atlantis
Aantal bemanningsleden 6 bij lancering
7 bij landing
Lanceerdatum 16 november 2009 2:28 p.m. EST
19:28 UTC
20:28 MET[1]
Lanceerplatform LC-39A, Kennedy Space Center, Florida
Landingsdatum 27 november 2009 9.44 a.m. EST
14.44 UTC
15:44 MET
Landingsbaan Kennedy Space Center, Florida
Missieduur 10 dagen, 19 uur en 16 minuten
Hoogte van de baan 225 kilometer
Hellingshoek van de baan 51,6 graden
Aantal rondjes rond de aarde 171
Reisafstand 7.226.177 kilometer (4.490.138 mijl)
Vorige missie STS-128
Volgende missie STS-130
Foto bemanning
Foto bemanning
Portaal  Portaalicoon   Ruimtevaart

STS-129, voluit Space Transportation System-129, was een Space shuttlemissie van de Atlantis die gelanceerd werd op 16 november 2009. De shuttle nam de EXPRESS Logistics Carrier 1 en 2 mee naar het Internationaal ruimtestation ISS.

Bemanning[bewerken]

Positie[2] Gelanceerde astronaut Gelande astronaut
Bevelhebber Charles O. Hobaugh
3de ruimtevlucht
Piloot Barry E. Wilmore
1ste ruimtevlucht
Missie Specialist 1 Michael Foreman
2de ruimtevlucht
Missie Specialist 2 Randolph Bresnik
1ste ruimtevlucht
Missie Specialist 3 Leland Melvin
2de ruimtevlucht
Missie Specialist 4 Robert Satcher
1ste ruimtevlucht
Missie Specialist 5 Geen Nicole Stott
ISS Expeditie 21
1ste ruimtevlucht


Bronnen, noten en/of referenties
  1. NASA. Space Shuttle Mission STS-129 Stocking the Station PRESS KIT. NASA.gov (October 2009) Geraadpleegd op October 27, 2009
  2. NASA. NASA Maakt bemanning STS-129 bekend. NASA (2008) Geraadpleegd op September 30 2008