Saar Koningsberger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Saar Koningsberger
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Sara Eleonore Koningsberger
Geboren 6 mei 1987
Land Vlag van Nederland Nederland
Bijnaam Saartje
Werk
Jaren actief 1998 - heden
Beroep Actrice, presentatrice
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Sara Eleonore (Saar) Koningsberger (Utrecht, 6 mei 1987) is een Nederlandse actrice en presentatrice.

Levensloop[bewerken | brontekst bewerken]

Koningsberger is onder meer bekend van de film De schippers van de Kameleon en was van juni 2007 tot april 2010 presentatrice bij de televisiezender TMF. Tijdens haar middelbareschooltijd op het St. Bonifatiuscollege, begin van dit millenium, speelde ze een van de twee dochters in een serie reclames van Essent.[1] In 2012 tekende Koningsberger een contract bij Veronica.[2] Ze studeerde vanaf 2006 hotelmanagement aan de Hogeschool Tio. In 2006 werd ze lid van de Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus.

In het najaar van 2018 was Koningsberger een van de deelnemers aan het programma Boxing Stars, ze moest boksen tegen Jennifer de Jong en Billy Bakker. Koningsberger verloor de finale van Jessie Jazz Vuijk.[3]

In 2021 was Koningsberger een van de acht terugkerende oud-deelnemers van het 21e seizoen van het RTL 4-programma Expeditie Robinson, ze viel als zesde af en eindigde daarmee op de 21e plek.[4] Koningsberger was eerder te zien in het elfde seizoen van het programma; toen viel ze als 14e af en eindigde op de vierde plek.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Film[bewerken | brontekst bewerken]

Televisie[bewerken | brontekst bewerken]

YouTube[bewerken | brontekst bewerken]

Koningsberger begon in december 2017 een YouTube-kanaal, genaamd 'SuperSaar'. Hier neemt ze haar kijkers mee in het proces van moeder worden. Koningsberger uploadde iedere werkdag een nieuwe video. Inmiddels is ze overgestapt op wekelijkse vlogs. Deze kwamen iedere donderdag online.

Privé[bewerken | brontekst bewerken]

Koningsberger is een telg uit het in het Nederland's Patriciaat opgenomen geslacht Koningsberger en een dochter van de arts Jacob Christiaan Koningsberger en Yvette Madelon Cerych. Een zus van haar vader, Annemarie Suzanne Koningsberger, is ook toneelspeelster, en getrouwd met acteur en leraar drama Ansfridus Johannes Nicolaas Maria Wilhelmus. Haar grootvader was de hoogleraar prof. dr. Victor Valentijn Koningsberger (1925-1970) en haar overgrootvader de hoogleraar prof. dr. Victor Jacob Koningsberger (1895-1966). Verder is zij een achternicht van zanger Maarten Koningsberger en diens broer, acteur Erik Koningsberger.[5]