Saar Koningsberger

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Saar Koningsberger
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Algemene informatie
Volledige naam Sara Eleonore Koningsberger
Geboren 6 mei 1987
Land Vlag van Nederland Nederland
Bijnaam Saartje
Werk
Jaren actief 1998 - heden
Beroep Actrice, presentatrice
Portaal  Portaalicoon   Film

Saar Koningsberger (Utrecht, 6 mei 1987) is een Nederlandse actrice en presentatrice. Ze is onder meer bekend van de film De schippers van de Kameleon en was van juni 2007 tot april 2010 presentatrice bij de televisiezender TMF. Ook speelt ze een van de twee dochters in een serie reclames van Essent. Vanaf 2012 staat Koningsberger onder contract bij Veronica.[1] Ze studeert sinds 2006 hotelmanagement aan de Hogeschool Tio. Daarnaast is ze sinds 2006 lid van de Amsterdamse Studenten Roeivereniging Nereus.


Filmografie[bewerken]

Film[bewerken]

Televisie[bewerken]

YouTube[bewerken]

Koningsberger heeft sinds december 2017 een YouTube-kanaal, genaamd 'SuperSaar'. Hier neemt ze haar kijkers mee in het proces van moeder worden: "Ik ben zwanger!! Na een traject van 2,5 jaar met verschillende hormoonbehandelingen is het eindelijk gelukt! Daar ben ik natuurlijk ongelofelijk blij mee en ik kan niet wachten tot die kleine gup er is, maar er komt tegelijkertijd ook zoveel op me af. Ik wil het natuurlijk allemaal zo goed mogelijk doen en me zo goed mogelijk voorbereiden op alles wat er komen gaat. Maar eigenlijk... doe ik ook maar wat. Hier zie je wat mij allemaal bezighoudt en hoe ik “probeer” SuperSaar te zijn." Koningsberger upload iedere werkdag een nieuwe video.

Privé[bewerken]

Koningsberger woont samen met haar vriend Martijn in Amsterdam, eind februari 2018 verwachten de twee hun dochter, het wordt hun eerste kindje.

Familie[bewerken]

Koningsberger is een telg uit het in het Nederland's Patriciaat opgenomen geslacht Koningsberger en een dochter van de arts Jacob Christiaan Koningsberger en Yvette Madelon Cerych. Een zus van haar vader, Annemarie Suzanne Koningsberger, is ook een toneelspeelster en getrouwd met acteur en leraar drama Ansfridus Johannes Nicolaas Maria Wilhelmus. Haar grootvader was de hoogleraar prof. dr. Victor Valentijn Koningsberger (1925-1970) en haar overgrootvader de hoogleraar prof. dr. Victor Jacob Koningsberger (1895-1966). Verder is zij een achternicht van zanger Maarten Koningsberger en diens broer, acteur Erik Koningsberger.[2]