Naar inhoud springen

Sat.1

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sat.1
Logo
Land Vlag van Duitsland Duitsland
Uitzendgroep ProSiebenSat.1 Media
Startdatum 1 januari 1984
Motto of slagzin Freut euch drauf
Adres Unterföhring
Officiële website
Lijst van televisiezenders
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Sat.1 is een Duitse commerciële televisiezender van de Europese mediagroep ProSiebenSat.1 Media. Het was de eerste private televisiezender in Duitsland, één dag vroeger op antenne dan RTL Television.

De zender richt zich sinds zijn eerste uitzending op 1 januari 1984 op een breed publiek met series, films, spelshows en andere amusementsprogramma's. Het eerste jaar werd de naam PKS gebruikt (Programmgesellschaft für Kabel- und Satellitenrundfunk). Vanaf januari 1985 is de huidige naam Sat.1 in gebruik.

De zetel bevindt zich tegenwoordig in de gemeente Unterföhring bij München. De zender zendt de programma's als digitale televisie uit via zendmasten (DVB-T), de kabel (analoog en digitaal) en satelliet (digitaal en HD, echter gecodeerd via het platform HD+) en middels IPTV en richt zich op het Duits publiek, met een aangepast programmaschema op Sat.1 Österreich in Oostenrijk en middels Sat.1 Schweiz in Zwitserland.

Beschikbaarheid Nederland en België

[bewerken | brontekst bewerken]

In Nederland is Sat.1 te zien in het basispakket via Ziggo. Bij XS4ALL, Odido, Solcon, Oxxio, KPN, DELTA en Caiway is de zender optioneel tegen meerprijs te bekijken. In Vlaanderen was tot april 2013 de zender ook beschikbaar via Telenet maar de televisieaanbieder besliste om de zender van de lijst te halen door de te hoge gebruikskosten voor een relatief klein aantal Vlaamse kijkers.[1]