Schroeder (Peanuts)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Schroeder
Personage uit Peanuts
Debuut 30 mei 1951
Laatst gezien -
Bedacht door Charles M. Schulz
Gespeeld door Chris Doran, Glenn Mendelson, John Daschback, Andy Pforsich, Danny Hjeim, David Carey, Brian Kazanjian, Mark Montgomery,Todd Barbee, Greg Felton, Liam Martin, Daniel Anderson, Christopher Donohoe, Kevin Brando, Brad Schacter, Gary Goren, Danny Colby, Jeremy Scott Reinbolt, Aron Mandelbaum, Curtis Andersen, Travis Boles, Chrystopher Ryan Johnson, Nick Price, Zach Jumper, Trenton Rogers, Noah Johnston
Persoonsinformatie
Soort Mens
Geslacht Man
Leeftijd 0 - 9
Geboorteland Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Familie
Familie niet bij naam genoemde ouders
Portaal  Portaalicoon   Media

Schroeder is een personage uit de Amerikaanse stripreeks Peanuts, bedacht door Charles M. Schulz. Hij maakte zijn debuut in deze strip op 30 mei 1951.

Schroeder is vernoemd naar een jongen met wie Schulz vroeger vaak golf speelde op de Highland Park golf course in St. Paul.[1]

Personage[bewerken]

Bij zijn introductie in de strip was Schroeder nog een baby, maar in de drie jaar na zijn introductie groeide hij razendsnel op tot hij ongeveer even oud was als de andere personages, die niet ouder werden. Zijn verjaardag is op 18 januari.

Aanvankelijk had Schroeder geen grote kenmerken, totdat Schulz besloot de speelgoedpiano van zijn dochter in de strip te verwerken. Hij gaf deze piano aan Schroeder, die nadien bekend kwam te staan als een virtuoos pianospeler. Tevens ontwikkelde Schroeder een grote liefde voor Europese klassieke muziek en de componist Ludwig van Beethoven. De piano werd geïntroduceerd op 24 september 1951. Een running gag omtrent de piano is dat Schroeder er muziekstukken op kan spelen die normaal niet mogelijk zouden zijn op een speelgoedpiano, want zo'n piano heeft geen zwarte toetsen. Schroeder zegt dat hij het kan doordat hij zo veel oefent. Eenmaal wilde Charlie Brown Schroeder op een echte piano laten spelen, maar Schroeder vond het enorme formaat van deze piano te intimiderend.

Behalve dat hij van muziek houdt, is Schroeder ook catcher in Charlie Browns honkbalteam. Hij heeft alleen de gewoonte een gevangen bal niet terug naar de werpheuvel te gooien, maar er altijd mee naartoe te rennen. In een strip gaf hij toe geen talent te hebben voor het gooien van een bal, maar dit niet te willen laten zien aan de tegenpartij.

Schroeder is na Linus en Snoopy mogelijk Charlie Browns beste vriend. Hij is tevens een van de weinige spelers in het honkbalteam die nog enigszins respect kan opbrengen voor Charlie.

Lucy is verliefd op Schroeder en is vrijwel altijd aanwezig als Schroeder speelt. Hierdoor is ze onbedoeld zijn muze geworden. Haar liefde wordt echter door Schroeder niet beantwoord, volgens Schroeder omdat Beethoven ook zijn leven lang vrijgezel was, en Schroeder zo veel mogelijk de manier van leven van zijn idool wil volgen.

De verjaardag van Beethoven, 16 december, wordt elk jaar onder leiding van Schroeder gevierd.

Trivia[bewerken]

  • Schroeder had een cameorol in de South Park-aflevering Probably als orgelspeler in Cartman’s kindorkest.

Externe link[bewerken]