Rerun van Pelt

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Rerun van Pelt
Personage uit Peanuts
Debuut 1972 (onzichtbaar)
26 maart 1973
Bedacht door Charles M. Schulz
Gespeeld door Vinny Dow, Jason Mendelson, Timmy Deters, Jimmy Bennett
Persoonsinformatie
Volledige naam James van Pelt
Alias Rerun Van Pelt
Soort Mens
Geslacht man
Leeftijd 0 - 6
Geboorteland Verenigde Staten
Nationaliteit Amerikaans
Familie
Familie Linus van Pelt (broer),
Lucy van Pelt (zus),
Niet bij naam genoemde ouders en grootmoeder
Portaal  Portaalicoon   Media

Rerun James van Pelt is een personage uit de Amerikaanse stripserie Peanuts. Hij is het broertje van Linus en Lucy.

Introductie[bewerken]

Rerun maakte zijn debuut in de strip als onzichtbaar personage in 1972. In de betreffende strip had Lucy net Linus het huis uitgegooid, maar kreeg toen te horen dat ze een nieuw broertje had gekregen. Dit tot haar grote afschuw daar ze zich net van haar oude broertje had ontdaan.

Rerun, wat Engels is voor herhaling, dankt zijn naam aan het feit dat Lucy zijn komst zag als een herhaling van toen Linus werd geboren.

Rerun verscheen voor het eerst in beeld op 26 maart 1973.

Personage[bewerken]

Rerun lijkt sterk op een kleinere versie van Linus. Aanvankelijk werd hij door Lucy net zo behandeld als Linus, maar al snel kwam hij op beter voet te staan met haar. Hierna werd ze zijn mentor. Ook Linus probeert Rerun geregeld dingen bij te leren. Zo probeerde hij Rerun te laten geloven in de "grote pompoen".

In Rerun's eerste grote verhaallijn werd hij als baby gerekruteerd in Charlie Brown's honkbalteam. Hij raakte betrokken bij een gokschandaal waardoor het team een van hun weinige overwinningen moest opgeven. In deze verhaallijn kon Rerun nog niet praten. Later ging hij zich uitdrukken in denkballonnetjes.

In de jaren 80 kwam Rerun vrijwel niet voor in de strips, maar in de jaren 90 werd hij een van de hoofdpersonages. Hij was toen inmiddels verouderd van een baby naar een kind van een jaar of zes. Veel van de strips uit deze periode speelden zich af vanuit Rerun’s perspectief. Veel van zijn verhaallijnen draaiden om het feit dat hij moest leren leven met het feit dat hij de kleinste van de groep was, en ook zo behandeld werd. Rerun probeerde ook geregeld vrienden te worden met Snoopy, wat vaak alleen lukte als Rerun hem koekjes gaf. Tevens probeerde Rerun in de laatste jaren van de strip geld te verzamelen om zelf een hond te kunnen kopen.

Een running gag omtrent Rerun was dat hij zich onder zijn bed verstopte om niet naar school te hoeven.

Externe link[bewerken]