Scooter (lied)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Scooter
Single van:
Yssi SB in samenwerking met Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski
Van het album:
Nooit gedacht
B-kant(en) Instrumentale versie
Uitgebracht 23 oktober 2020
Genre Nederhop
Duur 4:38
Label Quatro Vision
Schrijver(s) Kevin Goedhart, Samir Plasschaert, Zakaria Abouazzaoui, Cheneydo Zunder, Luciana Jafari Mehrabady, Ychano Hunt
Producent(en) Oath
Hoogste positie(s) in de hitlijsten
Singletijdbalk van Yssi SB
2020
In die life
  2020
Scooter
  2020
Hoody
Singletijdbalk van Qlas & Blacka
2020
Dom Pérignon
  2020
Scooter
  2020
Koppijn
Singletijdbalk van Ashafar
2020
Bye bye bye
  2020
Scooter
  2021
Barrio
Singletijdbalk van ADF Samski
2020
Spiritual
  2020
Scooter
  2021
No Hook 3 (Freestyle)
Volgorde op Nooit gedacht
9
Paper zien
  10
Scooter
 
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Scooter is een lied van de Nederlandse rapper Yssi SB in samenwerking met rappers Qlas & Blacka, Ashafar en ADF Samski. Het werd in 2020 als single uitgebracht en stond in hetzelfde jaar als tiende track op het album Nooit gedacht van Yssi SB.

Achtergrond[bewerken | brontekst bewerken]

Scooter is geschreven door Kevin Goedhart, Samir Plasschaert, Zakaria Abouazzaoui, Cheneydo Zunder, Luciana Jafari Mehrabady en Ychano Hunt en geproduceerd door Oath. Het is een nummer uit het genre nederhop. In het lied blikken de liedverteller terug op het leven voordat ze rapper waren en vertellen ze de dingen die ze toen op straat deden. In de videoclip zijn de artiesten te zien terwijl ze rijden op scooters. Het lied werd bij radiozender NPO FunX uitgeroepen tot Dixte track van de week.[4] De single heeft in Nederland de gouden status.[5]

Het is de eerste keer dat alle artiesten tegelijkertijd op een track te horen zijn en ook de eerste keer dat de artiesten onderling een hitsingle hebben.

Hitnoteringen[bewerken | brontekst bewerken]

De artiesten hadden succes met het lied in Nederland. Het piekte op de eerste plaats van de Single Top 100 en stond twee weken op deze positie. In totaal stond het tien weken in deze hitlijst. De Top 40 werd niet bereikt; het lied bleef steken op de eerste plaats van de Tipparade. Ook in de Vlaamse Ultratop 50 was er geen notering. Het kwam hier tot de derde plaats van de Ultratip 100.