Secondhand Serenade

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Secondhand Serenade
Secondhand Serenade.jpg
Achtergrondinformatie
Jaren actief 2004 - heden
Oorsprong Menlo Park
Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Genre(s) Alternatieve rock
Label(s) Warner/Glassnote
Leden
Leadzanger, Gitarist John Vesely
Basgitaar John Harvey
Gitarist Alex Sier
Keyboard Lucas Vesely
Drum Tom Breyfogle
Website
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Secondhand Serenade is een Amerikaanse akoestische-rockband. De leadzanger en gitarist is John Vesely. Het project begon in Californië in 2004. Vesely lanceerde sinds zijn debuut vier studio-albums onder de naam Secondhand Serenade: Awake verscheen in 2007 en werd helemaal door hemzelf gecomponeerd, opgenomen en uitgebracht. Het tweede album: A Twist in My Story in 2008 werd geschreven door Vesely zelf, maar hij kreeg hulp van enkele muzikanten. Voor dit album reproduceerde hij ook oudere songs zoals, Maybe en Your Call. In augustus 2010 kwam het album Hear Me Now uit, wat uitgebracht werd door de platenmaatschappij Glassnote Records. Het album sloot qua stijl minder aan bij de vorige albums, en ging meer richting de popmuziek; veel van de nummers zijn ook niet zelfstandig door John Vesely geschreven, maar met behulp van Aaron Johnson.

Eind 2012 maakt Vesely bekend dat hij een verrassing had voor de liefhebbers van het album 'Awake', en hij bracht vervolgens zijn vierde studio-album, 'A Naked Twist In My Story' uit. Het album was een volledige akoestische kopie van het album 'A Twist In My Story', waarbij nummers van het album grotendeels gestript werden, en met slechts enkele instrumenten weer opgenomen werden. Vesely gaf ook aan gebroken te hebben met zijn platenmaatschappij waarbij hij het album 'Hear Me Now' produceerde, en liet aan zijn fans weten dat hij besloten had op eigen initiatief verder te werken, met behulp van sponsoring door zijn fans. Tegelijk met het uitbrengen van 'A Naked Twist In My Story', maakte Vesely bekend dat hij ook bezig was met een nieuw album, dat de titel "The Right Kind Of Crazy zal gaan dragen. Dit album wordt in 2013 verwacht.

Secondhand Serenade is recent ook begonnen met concerten verzorgen in Indonesië, met het oog op de relatief grote aantallen fans daar. Eind 2012 is Vesely met een reeks concerten in de VS en in Indonesië begonnen, mede op zijn nieuwste album 'A Naked Twist In MY Story' te promoten.

Geschiedenis[bewerken]

Vroege beginjaren van Secondhand Serenade[bewerken]

John Joseph Vesely begon 'Secondhand Serenade' in zijn geboortestad Menlo Park in Californië in 2004. Hier schreef hij zijn eerste songs.

Vesely speelde toen al 8 jaar basgitaar in verschillende bandjes. Hij was de zoon van een bekende jazz-artiest. Nadat hij zijn vrouw Breanna Russell had ontmoet wilde ze dat hij voor haar een serenade schreef. Hierdoor begon hij akoestische gitaar te spelen en hij besloot om singer-songwriter te worden in plaats van basgitarist.

'Secondhand Serenade' is een woordspeling. "Serenade" komt van "een serenade voortbrengen" en "Second-hand" betekent tweedehands, maar hier gaat het om dat de fans als tweede het nummer horen, omdat ze eerst opgedragen geweest zijn aan zijn vrouw.

In 2005 kwam het eerste album uit Awake.

Awake opnieuw uitgebracht[bewerken]

In het begin van 2007 wordt Awake opnieuw uitgebracht door Glassnote Records met twee extra songs. Hij kwam hiermee in vele chartlists.

Secondhand Serenade heeft slechts een single uitgebracht, "Vulnerable". Het liedje kreeg een videoclip, die gecomponeerd werd door Frank Borin.

A Twist in My Story[bewerken]

A Twist in My Story werd uitgebracht op 19 februari 2008 en bevatte songs vanuit Awake zoals "Maybe" and "Your Call," maar gereproduceerd met een volledige band. Hij kreeg met Fall For You een plaatsje in de hitlijsten van Amerika.

Om de release te steunen bracht Secondhand Serenade veel tijd door met toeren met verschillende bands als Making April, Automatic Loveletter en The White Tie Affair. De leden van de tourband waren min of meer bekende gezichten: John Harvey (basgitaar), Lucas Vesely, Vesely's broer, (keyboard), Alex Sier (leadgitaar) en Tom Breyfogle (drums).

Hear Me Now[bewerken]

Hear Me Now is het derde muziekalbum van John Vesely en bevat nieuwe nummers die meer up-beat zijn en niet meer akoestisch. Het intieme van de eerdere albums van Secondhand Serenade wordt enigszins de das omgedaan door de drang naar toegankelijkere muziek voor het grote publiek. Door het ontbreken van de typische akoestische sound werd het album daardoor wisselend ontvangen door fans.

A Naked Twist In My Story[bewerken]

Als 'cadeau' voor de fans die de akoestische stijl van de eerdere albums van Vesely konden waarderen, bracht Vesely het album 'A Naked Twist In My Story' uit. Alle nummers van het album A Twist In My Story werden hier opnieuw akoestisch opgenomen, met alleen Vesely als producent. Ook werd er één nieuw nummer aan het album toegevoegd, genaamd 'Belong To'. Veel fans konden dit album waarderen, en het album werd goed ontvangen.

The Right Kind Of Crazy[bewerken]

Halverwege 2012 maakte Vesely bekend dat hij aan het werk was aan een volledig nieuw album, dat The Right Kind Of Crazy" zal gaan heten. In korte filmpjes die Vesely via Facebook en Twitter deelt, wordt duidelijk dat Vesely bezig is een nieuw, vrolijker album te schrijven. Hij geeft aan dat de 'depressieve' elementen in zijn vorige albums niet direct terug zullen komen in het nieuwe album.

Discografie[bewerken]

Albums[bewerken]

Singles[bewerken]