Sherwin Josepha

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sherwin Josepha
Plaats uw zelfgemaakte foto hier
Volledige naam Sherwin Richené Fransiscus Josepha
Geboren 17 september 1972
Land Vlag van Curaçao Curaçao
Minister van Sociale Ontwikkeling,
Arbeid en Welzijn van Curaçao
Aangetreden 31 december 2012
Einde termijn 7 juni 2013
Monarch Willem-Alexander der Nederlanden
Premier Daniel Hodge
Voorganger Stanley Bodok
Opvolger Jeanne Francisca
Portaal  Portaalicoon   Politiek
Cariben

Sherwin Richené Fransiscus Josepha (Curaçao, 17 september 1972) is een voormalig minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn van Curaçao.

Leven[bewerken | brontekst bewerken]

Josepha doorliep zijn middelbare schoolopleiding deels op Curaçao, deels in Nederland. Op Curaçao bezocht hij het Maria Immaculata Lyceum en in Nederland de Van der Capellen Scholengemeenschap. In 2001 studeerde hij af in civiele techniek aan de Christelijke Hogeschool Windesheim in Zwolle.[1] Hij begon zijn loopbaan als tekenaar, assistent-projectleider en zuiveringstechnicus, onder meer bij de Dienst Waterbeheer en Riolering van Amsterdam. Na zijn terugkeer op Curaçao in 2005 was hij bij de Dienst Openbare Werken (DOW) werkzaam als projectmanager belast met infrastructurele projecten. Vanaf 2010 is Josepha fractiemedewerker van de Pueblo Soberano (PS) in de Staten van Curaçao. In 2012 werd hij op voordracht van de PS benoemd tot minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) in het zakenkabinet Hodge.

Josepha was bestuurlijk actief als voorzitter van de stichting Schouwburg Curaçao (ABC) en bestuurslid van het Autobusbedrijf Curaçao en Fundashon Kas Popular (FKP).