Sint-Theresiacollege (Kapelle-op-den-Bos)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sint-Theresiacollege
Algemeen
Locatie Kapelle-op-den-Bos, België
Opgericht 1956
Type secundair onderwijs
Denominatie gesubsidieerd vrij onderwijs
Onderwijsniveaus ASO
Personen
Directeur Kristien Druyts, Paul Verholen en Ann Daelemans
Leraren ~130
Leerlingen ~1150
Overig
Afkorting STK
Motto Samen jouw toekomst kansen geven!
Website http://www.stk.be
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Sint-Theresiacollege Kapelle-op-den-Bos (STK) is een katholieke school van de paters Assumptionisten in Kapelle-op-den-Bos (Aartsbisdom Mechelen-Brussel, provincie Vlaams-Brabant).

Samen met het Sint-Godelieve-Instituut in Kapelle-op-den-Bos, het Virgo Sapiens Instituut en het Gemeentelijk Technisch Instituut in Londerzeel vormt het Sint-Theresiacollege de Scholengemeenschap voor Katholiek Secundair Onderwijs Noordwest-Brabant.

Het STK verstrekt uitsluitend algemeen secundair onderwijs (ASO). Het college telt meer dan 1150 leerlingen en ruim 130 leerkrachten. Men kan er de richtingen STEM, Economie-moderne talen, Economie-wiskunde, Grieks-Latijn, Humane wetenschappen, Latijn-moderne talen, Latijn-wetenschappen, Latijn-wiskunde, Moderne talen-wetenschappen, Moderne talen-wiskunde, Wetenschappen-wiskunde volgen. In het verleden werden ook de richtingen Grieks-wiskunde en Wiskunde-moderne talen aangeboden, deze richtingen worden echter wegens te weinig interesse niet meer aangeboden.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Het Sint-Theresiacollege is gegroeid uit het Sint-Theresia-Instituut dat van 1929 tot 1956 een kleinseminarie was van de paters Assumptionisten. Deze school was gevestigd in een gedeelte van het huidige gebouw van het Sint-Godelieve-Instituut in het centrum van de gemeente Kapelle-op-den-Bos, nabij de kerk.

Op vraag van het bisdom werd het Sint-Theresia-Instituut in 1956 het Sint-Theresiacollege, met internaat en externaat en met afdelingen van de Moderne en Oude Humaniora. Voor dit college werden op een uitgestrekt terrein in de Veldstraat de nodige gebouwen opgetrokken.

Sedert 1973 is in het Sint-Theresiacollege alleen nog een externaat. Met ingang van het schooljaar 1976-1977 is het college een school voor jongens en meisjes geworden.

Externe links[bewerken | brontekst bewerken]