Sleepwalkers

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Sleepwalkers
Tagline The first Stephen King story written expressly for the scream.
They feast on your fears... and it's dinner time.
Regie Mick Garris
Muziek Nicholas Pike
Montage O. Nicholas Brown
Cinematografie Rodney Charters
Distributie Columbia Pictures
Première 10 april 1992
Speelduur 91 minuten
Taal Engels
Land Vlag van Verenigde Staten Verenigde Staten
Budget 29 miljoen Amerikaanse dollar
(en) IMDb-profiel
MovieMeter-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Sleepwalkers is een Amerikaanse horrorfilm uit 1992. Regisseur Mick Garris verfilmde hiervoor het gelijknamige verhaal van Stephen King.

Verhaal[bewerken]

Leeswaarschuwing: Onderstaande tekst bevat details over de inhoud en/of de afloop van het verhaal.

Charles Brady (Brian Krause) en zijn moeder Mary (Alice Krige) verhuizen naar een klein stadje, waar ze vlot aansluiting vinden in de lokale gemeenschap. Charles mag op school zelfs al snel rekenen op de interesse van de knappe Tanya Robertson (Mädchen Amick). Wat zij niet van hem weet, is dat hij en zijn moeder behoren tot het ras der 'sleepwalkers'. Zij voeden zich met de levensadem van mensen en kunnen wanneer ze willen veranderen in gevaarlijke katachtige humanoïden. Charles ziet in Robertson de perfecte kandidaat om aan zijn moeder te voeren.

Prijzen[bewerken]

Sleepwalkers won op het Italiaanse Fantafestival prijzen voor beste film, beste regie (beide voor Garris), beste screenplay (King) en beste actrice (Krige).

Trivia[bewerken]

  • King heeft - zoals gebruikelijk - een cameo in de verfilming van zijn verhaal. Hij komt kort in beeld als verzorger van het kerkhof.
  • Verschillende andere, voornamelijk horror-, regisseurs hebben eveneens cameo's, zoals Clive Barker, Joe Dante, Tobe Hooper en John Landis.