Snafu TV

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Snafu tv)
Snafu TV
Genre Amusementsprogramma
Speelduur per afl. ca. 25 minuten
Bedenker Robert Jensen
Presentatie Robert Jensen, Jan Paparazzi
Land van oorsprong Vlag van Nederland Nederland
Taal Nederlands
Uitzendingen
Start 9 april 2010
Einde 14 mei 2010
Afleveringen 6
Netwerk of omroep RTL 5
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Snafu TV is een Nederlands televisieprogramma, gepresenteerd door Robert Jensen en Jan Paparazzi.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Toen in het najaar van 2009 bekend werd dat Robert Jensen na een jaar afwezigheid terugkeerde met zijn praatprogramma Jensen! op RTL 5, werd de amusementssite Snafu.nl opgericht.[1] Deze website werd een succes, waarop werd besloten om er een televisieprogramma van te maken. Op 1 april 2010 begon het nieuwe seizoen van Jensen! en één week later op 9 april ook het amusementsprogramma Snafu TV. Naast bedenker Jensen was ook Jan Paparazzi presentator van het programma en vaste gasten waren Jaap Amesz en Kelly van der Veer. Het programma werd iedere vrijdagavond uitgezonden rond 22.20 uur en zondag was de herhaling om 23.30 uur.

De website werd na ruim twee jaar opgeheven.[2]

Afleveringen[bewerken | brontekst bewerken]

Overzicht van de afleveringen van Snafu TV:

Afl. Datum Aantal kijkers[3] Herhaling[3] Kelly politiek verslaggeefster De 10 van Jan Paparazzi Showbizzstalker Jaap Gasten
1 9 april 2010 241.000 kijkers[4] onbekend Harry van Bommel van de SP Paul de Leeuw

8 negatief, 2 positief

Albert Verlinde -
2 16 april 2010 171.000 kijkers[4] onbekend Mirjam Sterk van het CDA Uri Geller

7 negatief, 3 positief

Carice van Houten -
3 23 april 2010 177.000 kijkers[5] onbekend Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren - - Henk Westbroek & Veronica van Hoogdalem
4 30 april 2010 178.000 kijkers 202.000 - - - Antonie Kamerling & Nikkie Plessen
5 7 mei 2010 195.000 kijkers[6] 140.000 - - - Henk Westbroek, Ali B & Bridget Maasland
6 14 mei 2010 163.000 kijkers[7] 182.000 - - - -
  • Aflevering 6 was een compilatieaflevering waarin alle hoogtepunten van Snafu TV voorbijkwamen.

Onderdelen[bewerken | brontekst bewerken]

Het programma bevat iedere uitzending nieuwe items, maar er waren ook onderdelen die meerdere malen voorkwamen, zoals de volgende:

De week in 90 seconden
De week wordt door middel van een compilatie in negentig seconden samengevat, waarbij de hoogtepunten in de showbusiness van die week worden behandeld. Vervolgens wordt het nieuws van de week van Robert en Jan besproken.
Kelly politiek verslaggeefster
'Politiek verslaggeefster' Kelly gaat elke week naar Den Haag om iets te weten te komen over de politiek. Ze spreekt iedere keer een kamerlid om te weten te komen waar ze nu op moet stemmen. Haar vragen gaan meestal niet over de problemen in Nederland, maar meer over haar persoonlijke problemen.
De 10 van Jan Paparazzi
In dit onderdeel gaat Jan Paparazzi de straat op om mensen naar hun mening te vragen over een bekende persoon. Er wordt geteld hoeveel positieve en negatieve reacties er volgen. De resultaten van deze peiling worden daarna in de studio besproken.
Showbizzstalker Jaap
Jaap Amesz fungeert als de 'showbizzstalker' van Snafu TV. Als bekende Nederlanders geen interesse tonen in een gesprek met hem, valt hij ze lastig onder het pseudoniem van 'Terror Jaap'.

Deze items zijn na de tweede aflevering verdwenen, op Kelly politiek verslaggeefster na, dit onderdeel verdween na de derde aflevering. Kelly komt wel nog af en toe langs in de Talkshow van Jensen, hierin maakt ze ook filmpjes over de politiek. Hiervoor in de plaats komen er twee of drie bekende Nederlanders langs om het 'Snafu-nieuws' te bespreken.

Trivia[bewerken | brontekst bewerken]

  • Het onderdeel "Showbizz Stalker Jaap" zorgde nog vóórdat de eerste uitzending was uitgezonden voor ophef omdat Jaap liters mest in de tuin van Albert Verlinde had gespoten. Dit was echter niet de bedoeling; de mestwagen bleek lek geraakt.