Songjiang

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Songjiang (district))
Ga naar: navigatie, zoeken
District Songjiang

Songjiang (Vereenvoudigd Chinees: 松江区, Traditioneel Chinees: 松江區, pinyin: Sōngjiāng Qū) is een district in het zuidwesten van de stadsprovincie Sjanghai, van Puxi gescheiden door het district Minhang. Het district Songjiang heeft een oppervlakte van 604,56 km² en telde in 2001 490.300 inwoners.

De Huangpu Jiang doorstroomt het district. De spoorweg naar Hangzhou doorkruist ook het gebied. De metro van Sjanghai bedient het district met lijn 9.

In de aanloop naar de wereldtentoonstelling Expo 2010 werd in het district de waterrijke botanische tuinen van Chenshan geopend.

Het district is bekend vanwege de van ver zichtbare heuvel van Sheshan waarop onder meer een observatorium en de katholieke Onze-Lieve-Vrouwbasiliek van Sheshan is gelegen. Het is een van de negen granieten heuvels in het gebied. In het district is eveneens Thames Town gebouwd, een nieuwe wooneenheid voor 10.000 personen volledig gemodelleerd naar een oud Brits stadje. Het dorpsplein is uitgegroeid tot een standaardlocatie voor huwelijksfoto's.

Galerij[bewerken]