Pudong

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Pudong
浦东
District in de Volksrepubliek China Vlag van China
Pudong binnen Shanghai
Naam (taal-varianten)
Traditioneel Chinees 浦東
Vereenvoudigd Chinees 浦东
Algemeen
Oppervlakte 1210 km²
Inwoners (2010) 5.044.430
Portaal  Portaalicoon   China
Video van Pudong vanaf de westkant

Pudong (jyutping: pou2 dung1) officieel bekend onder de naam Pudong New Area (浦東新区, Pǔdōng Xīn Qū), is een district van Shanghai. Sinds de ontwikkelingen die begonnen in 1990 is Pudong gegroeid tot een Chinees financieel en commercieel centrum. Pudong is ook een wereldwijd belangrijk decision making center.

In 2009 werd Pudong uitgebreid door annexatie van het voormalig district Nanhui, voor 2001 Nanhui County. Daarmee behield Pudong niet enkel zijn status als grootste district van Shanghai in bewonersaantal, maar werd het ook veruit het grootste district van Shanghai in oppervlakte.

Verkeer en vervoer[bewerken]

Luchthaven Shanghai Pudong ligt in Pudong en is het internationale vliegveld van Shanghai. Het vliegveld dient als de vervanging van Hongqiao als internationale luchthaven van Shanghai. Shanghai Pudong neemt ook alle internationale vluchten, inclusief die naar Hongkong en Macau, over van Hongqiao. De stad is vanaf het vliegveld bereikbaar met de bus, taxi en met een magneetzweeftrein, de Transrapid. Het traject van de Transrapid is 30 km lang en de maximale snelheid die wordt gehaald is 431 km/h.

Galerij[bewerken]

Externe link[bewerken]