Zinaida Koeprijanovitsj

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Zinaida Koeprijanovitsj
Zinaida Koeprijanovitsj op het Eurovisiesongfestival 2019
Algemene informatie
Alias ZENA
Geboren 17 september 2002
Geboorteplaats MinskBewerken op Wikidata
Land Vlag van Wit-Rusland Wit-Rusland
Werk
Jaren actief 2013-heden
Genre(s) Pop
Beroep Zangeres
(en) Discogs-profiel
(en) Last.fm-profiel
(en) MusicBrainz-profiel
Portaal  Portaalicoon   Muziek

Zinaida Alexandrovna Koeprijanovitsj (Wit-Russisch Зінаіда Аляксандраўна Куприянович) (Minsk, 17 september 2002), ook bekend onder haar artiestennaam ZENA, is een Wit-Russisch zangeres.

Biografie[bewerken | brontekst bewerken]

Koeprijanovitsj begon haar carrière reeds op tienjarige leeftijd. In 2013 nam ze deel aan New Wave, een jaar later aan Slavjanski Bazar in Vitebsk. In 2015 en 2016 nam ze deel aan de Wit-Russische preselectie voor het Junior Eurovisiesongfestival. Ze eindigde respectievelijk als vierde (met het nummer "Mir") en als derde (met het nummer "Kosmos"). In 2018 werd ze door de Wit-Russische openbare omroep samen met Evgeny Perlin en Helena Meraai aangewezen als presentator van het Junior Eurovisiesongfestival 2018, dat gehouden werd in haar geboortestad Minsk.

Enkele maanden later nam Koeprijanovitsj deel aan de nationale preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Met het nummer Like it ging ze met de zegepalm aan de haal, waardoor ze haar vaderland mocht vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2019 in Tel Aviv[1]. Met haar zestien jaar was ze de jongste deelnemer.

Discografie[bewerken | brontekst bewerken]

Titel Jaar
"Mir" 2015
"Kosmos" 2016
"Like It" 2019