Cees van Oyen: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
MoiraMoira (overleg | bijdragen)
Geen bewerkingssamenvatting
Geen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Cees van Oyen''' ([[Leiden]], [[9 maart]] [[1936]]) is een [[Nederland]]se [[stemacteur]]
'''Cees van Oyen''' ([[Leiden]], [[9 maart]] [[1936]]) Overleden te Leiden op 9 november 2007 was een [[Nederland]]se [[stemacteur]]


Van Oyen speelde onder andere mee in ''[[Suske en Wiske]]'' als Professor Barabas, in ''[[Heidi]]'', ''[[Een beetje blackmail]]'' en ''[[Schatjes!]]''. Hij nam ook tijdelijk de rol over van [[Cor Witschge]] als [[Pipo de Clown]] in de gelijknamige theatervoorstelling. Ook was hij te zien in de kinderserie Pipo op Bizarra. Tegenwoordig spreekt hij nog stemmen in voor [[Sesamstraat]].
Van Oyen speelde onder andere mee in ''[[Suske en Wiske]]'' als Professor Barabas, in ''[[Heidi]]'', ''[[Een beetje blackmail]]'' en ''[[Schatjes!]]''. Hij nam ook tijdelijk de rol over van [[Cor Witschge]] als [[Pipo de Clown]] in de gelijknamige theatervoorstelling. Ook was hij te zien in de kinderserie Pipo op Bizarra. Op het laatst sprak hij stemmen in voor [[Sesamstraat]].


{{beg|kunst & cultuur}}
{{beg|kunst & cultuur}}

Versie van 11 nov 2007 02:14

Cees van Oyen (Leiden, 9 maart 1936) Overleden te Leiden op 9 november 2007 was een Nederlandse stemacteur

Van Oyen speelde onder andere mee in Suske en Wiske als Professor Barabas, in Heidi, Een beetje blackmail en Schatjes!. Hij nam ook tijdelijk de rol over van Cor Witschge als Pipo de Clown in de gelijknamige theatervoorstelling. Ook was hij te zien in de kinderserie Pipo op Bizarra. Op het laatst sprak hij stemmen in voor Sesamstraat.