Footlights: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
RobotE (overleg | bijdragen)
k robot Erbij: en, hu
Peti me (overleg | bijdragen)
aanvulling cambridge footlights revue 1981
Regel 1: Regel 1:
'''Cambridge Univerity Footlights Dramatic Club''' of gewoon '''Footlights Club''' is een amateurtheaterclub in [[Cambridge (Engeland)|Cambridge]], [[Engeland]]. Hij wordt geleid door de studenten van de [[Cambridge University]]. Hij werd gesticht in [[1883]].
'''Cambridge Univerity Footlights Dramatic Club''' of gewoon '''Footlights''' is een amateurtheaterclub in [[Cambridge (Engeland)|Cambridge]], [[Engeland]]. Hij wordt geleid door de studenten van de [[Cambridge University]]. Hij werd gesticht in [[1883]].


De club werd belangrijker in de [[Sixties]], toen [[comedy]] en [[satire]] in [[Engeland]] hoogtij vierden. Een belangrijk stuk in die tijd van de Footlights Club was Smokers. Het werd uitgevoerd in het [[ADC Theatre]] en bestond uit informatie en sketches.
De club werd belangrijker in de [[Sixties]], toen [[comedy]] en [[satire]] in [[Engeland]] hoogtij vierden. Een belangrijk stuk in die tijd van de Footlights Club was ''Smokers''. Het werd uitgevoerd in het [[ADC Theatre]] en bestond uit informatie en sketches.


De Club produceert ook andere shows, zoals Daddy Deal ([[2004]]) en Cracking Up. Ook hun tourshow, Beyond A Joke, is onlangs nog te zien geweest. De huidige voorzitter van Footlights is Ralph Shirley.
De Club produceert ook andere shows, zoals ''Daddy Deal'' ([[2004]]) en ''Cracking Up''. Ook hun tourshow, ''Beyond A Joke'', is onlangs nog te zien geweest. De huidige voorzitter van Footlights is Ralph Shirley.


De Footlights doen regelmatig een satirische sketch-show. De bekendste hiervan is waarschijnlijk de "Cambridge Footlights Revue" uit [[1981]]. Dit programma won de ''Perrier Award'' op de [[Edinburgh Fringe]] en werd in [[1982]] uitgezonden op de [[British Broadcasting Corporation|BBC]]. De spelers waren [[Hugh Laurie]], [[Stephen Fry]], [[Emma Thompson]], [[Tony Slattery]] en [[Paul Shearer]].
Bekende Footlighters zijn:


Bekende oud-Footlighters zijn:

* [[Douglas Adams]]
* [[Graham Chapman]]
* [[Graham Chapman]]
* [[Eric Idle]]
* [[John Cleese]]
* [[John Cleese]]
* [[Hugh Laurie]]
* [[Hugh Laurie]]
Regel 14: Regel 18:
* [[Rachel Weisz]]
* [[Rachel Weisz]]
* [[Ben Miller]]
* [[Ben Miller]]
* [[Germaine Greer]]
* [[David Mitchell (acteur)|David Mitchell]]
* [[Sacha Baron Cohen]] ([[Ali G]])
* [[Sacha Baron Cohen]] ([[Ali G]])



Versie van 10 feb 2008 14:55

Cambridge Univerity Footlights Dramatic Club of gewoon Footlights is een amateurtheaterclub in Cambridge, Engeland. Hij wordt geleid door de studenten van de Cambridge University. Hij werd gesticht in 1883.

De club werd belangrijker in de Sixties, toen comedy en satire in Engeland hoogtij vierden. Een belangrijk stuk in die tijd van de Footlights Club was Smokers. Het werd uitgevoerd in het ADC Theatre en bestond uit informatie en sketches.

De Club produceert ook andere shows, zoals Daddy Deal (2004) en Cracking Up. Ook hun tourshow, Beyond A Joke, is onlangs nog te zien geweest. De huidige voorzitter van Footlights is Ralph Shirley.

De Footlights doen regelmatig een satirische sketch-show. De bekendste hiervan is waarschijnlijk de "Cambridge Footlights Revue" uit 1981. Dit programma won de Perrier Award op de Edinburgh Fringe en werd in 1982 uitgezonden op de BBC. De spelers waren Hugh Laurie, Stephen Fry, Emma Thompson, Tony Slattery en Paul Shearer.

Bekende oud-Footlighters zijn: