Claudia de Breij: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Soczyczi (overleg | bijdragen)
Soczyczi (overleg | bijdragen)
→‎Presenteren: geen actuele datum meer nodig
Regel 6: Regel 6:


==Presenteren==
==Presenteren==
Vervolgens werkte ze kort bij de lokale omroep en bij de [[RVU]], dit naast haar cabaretwerk. Op [[Radio 1 (Nederland)|Radio 1]] presenteerde ze het programma ''[[BNN United]]''. In maart [[2002]] stapte ze over naar de [[Nederlandse Programma Stichting|NPS]] met het programma ''...& dit is Claudia'' op [[3FM]]. Wegens een overstap naar de [[VARA]] werd dit programma stopgezet: in september [[2003]] ging ze voor die omroep het programma [[Claudia d'r op]] presenteren (ook op 3FM). Tevens zat ze in 2004 in het Glazen huis van 3fm [[Serious Request]]. Op TV presenteerde ze, afwisselend met [[Dolf Jansen]], het programma ''[[Vara Laat|Vara Live]]''. In augustus 2006 was ze te zien in haar eigen programma ''[[Claudia's Showboot]]'', en op maandag presenteert ze de ''[[De wereld draait door]]''. Op 12 april 2007 werd bekend dat Claudia stopt met ''Claudia d'r op''.
Vervolgens werkte ze kort bij de lokale omroep en bij de [[RVU]], dit naast haar cabaretwerk. Op [[Radio 1 (Nederland)|Radio 1]] presenteerde ze het programma ''[[BNN United]]''. In maart [[2002]] stapte ze over naar de [[Nederlandse Programma Stichting|NPS]] met het programma ''...& dit is Claudia'' op [[3FM]]. Wegens een overstap naar de [[VARA]] werd dit programma stopgezet: in september [[2003]] ging ze voor die omroep het programma [[Claudia d'r op]] presenteren (tot 2007). Tevens zat ze in 2004 in het Glazen huis van 3fm [[Serious Request]]. Op TV presenteerde ze, afwisselend met [[Dolf Jansen]], het programma ''[[Vara Laat|Vara Live]]''. In augustus 2006 was ze te zien in haar eigen programma ''[[Claudia's Showboot]]'', en op maandag presenteert ze de ''[[De wereld draait door]]''.


==Televisie==
==Televisie==

Versie van 18 jun 2008 18:37

Claudia de Breij (Utrecht, 13 maart 1975) is een Nederlands cabaretier (ze wil liever geen cabaretière genoemd worden), presentator en voormalig radio-dj.

Opleiding

Ze studeerde twee jaar Algemene letteren in Utrecht. In het najaar van 1995 nam ze kleinkunstlessen bij Malinca Verwiel in het cultureel centrum Parnassos in Utrecht. Claudia deed hier ook mee aan lokale talentenwedstrijden, onder meer gepresenteerd door Ingmar Heytze. Ze deed mee aan het Leids cabaretfestival (haalde de laatste ronde, maar net geen finaleplaats) en in 1998 het Amsterdams Kleinkunst Festival (werd derde met haar groep).

Presenteren

Vervolgens werkte ze kort bij de lokale omroep en bij de RVU, dit naast haar cabaretwerk. Op Radio 1 presenteerde ze het programma BNN United. In maart 2002 stapte ze over naar de NPS met het programma ...& dit is Claudia op 3FM. Wegens een overstap naar de VARA werd dit programma stopgezet: in september 2003 ging ze voor die omroep het programma Claudia d'r op presenteren (tot 2007). Tevens zat ze in 2004 in het Glazen huis van 3fm Serious Request. Op TV presenteerde ze, afwisselend met Dolf Jansen, het programma Vara Live. In augustus 2006 was ze te zien in haar eigen programma Claudia's Showboot, en op maandag presenteert ze de De wereld draait door.

Televisie

Op 26 april 2007 presenteerde ze haar laatste radioprogramma, om de overstap te maken naar televisie. In de zomer van 2007 presenteerde Claudia een aflevering van het programma Wat Heet. Vanaf 23 november 2007 presenteert ze Thank God, it's Friday. Dit programma is een weekafsluiting op de vrijdag. Begin 2008 stopte Claudia met de presentatie van DWDD in verband met haar zwangerschap en andere werkzaamheden. In dit programma werd zij vervangen door Joost Karhof en Menno Bentveld. Claudia werkt op dit moment aan een tweede studioalbum.

Verder schreef Claudia een tijd lang een column in het AD. Tegenwoordig doet ze dit voor de Avantgarde.

Op 13 augustus 2005 trad zij in Utrecht in het huwelijk met Conny Kraaijeveld, presentatrice bij RTV Utrecht. De Breij is sinds 17 juni 2008 moeder van een zoontje.

Theater

Radio

TV

CD's

DVD's

Prijzen

  • CabaretAward voor ‘Beste Cabaretière 2004’
  • Zilveren radioster voor 'beste radiovrouw van het jaar 2006'
  • theater affiche prijs
  • Zilveren radioster voor 'beste radiovrouw van het jaar 2007'

Externe links


Sjabloon:Navigatie KvK presentators