Graduaat: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
195 bytes verwijderd ,  13 jaar geleden
→‎Verwante onderwerpen: taalpoets, POV zinnetjes eruit
(→‎Verwante onderwerpen: taalpoets, POV zinnetjes eruit)
 
Het '''graduaat''' is een graad die zowel in dagonderwijs als avondonderwijs werd aangeboden. Waarbij men een onderscheid maakt tussen onderwijs met volledig (vroeger ook wel [[A1 (diploma)|A1]] genaamd) of beperkt leerplan (B1). Echter voor beide types werden '''Graduaatsdiploma's''' uitgereikt.
Het onderwijs voor '''sociale promotie''' of ook wel '''[[Volwassenonderwijs''']] wordt vooral gekenmerkt door een beperkt leerplan (="beperkter aantal lesuren/vakken").
Het decreet van de Vlaamse overheid van 4 april 2003 betreffende de herstructurering van het hoger onderwijs in Vlaanderen stelt dat diploma’s die de instellingen voor hoger onderwijs '''met volledig leerplan''' of de [[centrale examencommissie]] hebben verleend vóór het academiejaar 2004-2005, zijn '''gelijkgeschakeld met de graad van '''bachelor'''.
Dit geld echter niet voor de '''graad van kandidaat''' die '''niet''' gelijkgeschakeld is met de graad van bachelor.
 
De recente "''[[Bachelor-masterstructuur|Bologna]] hervormingen''" komen de internationale herkenbaarheid en de positionering van de "vroegervroegere graduaten" ten goede. Maar dit wil lang nog niet zeggen dat het de waardering krijgt die het verdient.
 
== Externe links ==
21.292

bewerkingen

Navigatiemenu