Fred van der Hilst: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
k Nominatie weg, is verbeterd.
Advance (overleg | bijdragen)
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 1: Regel 1:
'''Fred van der Hilst''' ([[Rotterdam]], [[1946]]) is een [[Nederland]]s [[acteur]].
'''Fred van der Hilst''' ([[Rotterdam]], [[1946]]) is een [[Nederland]]s [[acteur]].


Van der Hilst studeerde in 1970 af aan de [[De Theaterschool (Amsterdam)|Theaterschool van Amsterdam]]. Van 1986 tot 1990 was hij directeur van het film- en muziektheater [[LantarenVenster]] te Rotterdam. In 1989 ontving hij de [[Erasmusspeld]] te Rotterdam. Hij is echter vooral gekend als acteur. Hij speelde ondermeer in de tv-serie [[Den Uyl en de Affaire Lockheed]], en is een veel gevraagd [[Sinterklaas]]. In die rol is hij te zien in de avonturenfilm [[Sinterklaas & Pakjesboot 13]] en in de kinderserie [[Slot Marsepeinstein]].
Van der Hilst studeerde in 1970 af aan de [[De Theaterschool (Amsterdam)|Theaterschool van Amsterdam]]. Van 1986 tot 1990 was hij directeur van het film- en muziektheater [[LantarenVenster]] te Rotterdam. In 1989 ontving hij de [[Erasmusspeld]] te Rotterdam. Hij is echter vooral gekend als acteur. Hij speelde onder meer in de tv-serie [[Den Uyl en de Affaire Lockheed]], en is een veelgevraagd [[Sinterklaas]]. In die rol is hij te zien in de avonturenfilm [[Sinterklaas & Pakjesboot 13]] en in de kinderserie [[Slot Marsepeinstein]].


{{DEFAULTSORT:Hilst,Fred van der}}
{{DEFAULTSORT:Hilst,Fred van der}}

Versie van 10 dec 2011 23:52

Fred van der Hilst (Rotterdam, 1946) is een Nederlands acteur.

Van der Hilst studeerde in 1970 af aan de Theaterschool van Amsterdam. Van 1986 tot 1990 was hij directeur van het film- en muziektheater LantarenVenster te Rotterdam. In 1989 ontving hij de Erasmusspeld te Rotterdam. Hij is echter vooral gekend als acteur. Hij speelde onder meer in de tv-serie Den Uyl en de Affaire Lockheed, en is een veelgevraagd Sinterklaas. In die rol is hij te zien in de avonturenfilm Sinterklaas & Pakjesboot 13 en in de kinderserie Slot Marsepeinstein.