Grimboudplein 12: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
265 bytes verwijderd ,  8 jaar geleden
k
Wijzigingen door 84.25.78.175 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Addbot
k (Wijzigingen door 84.25.78.175 (Overleg) hersteld tot de laatste versie door Addbot)
De hal is aardedonker en ruikt naar vocht, stof en een zoetige rottingsgeur. Toen het huis nog niet helemaal was schoongemaakt wasemde het huis verval en leegstand uit.
 
Op de muren in de hal zit afbladderend behang en op de vloer ligt oud en versleten tapijt. De kroonluchter is bedekt met spinrag en de portretten aan de muur zijn zwart van ouderdom. Diverse objecten in het huis hebben de vorm van een slang. Ook staat er een grote paraplubak die van een afgehakt trollenbeen lijkt te zijn gemaakt. Als je bij binnenkomst te veel geluid maakt begint het portret van de moeder van Sirius Zwarts te schreeuwen en dingen zoals Modderbloedjes, Bloedverraders en Uitschot te gillen. Om haar weer stil te krijgen moet je de gordijnen om haar portret heen dichttrekken.
 
Een donkere trap leidt naar de eerste verdieping. Langs de trap hangen rijen met houten wandplaten waarop hoofden van huis-elfen zijn opgehangen. Volgens de traditie bij de Familie Zwarts wordt een huiself, zodra deze te oud wordt om een dienblad vast te houden, onthoofd en krijgt een plaatsje naast de andere onthoofde huiselfen.
83.440

bewerkingen

Navigatiemenu