Sweepstake: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
12 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
taal
k (Robot: Verplaatsing van 2 interwikilinks. Deze staan nu op Wikidata onder d:q1520733)
(taal)
* Geen inleg door de ontvanger.
 
Daarnaast moet er gegarandeerd worden dat de wettelijke bepalingen, die misleiding van het publiek moeten tegengaan en openheid moeten creëren, juist worden nageleefd.
 
==Werkwijze sweepstakes==
 
==Werkwijze van sweepstakes==
Sweepstakes zijn herkenbaar aan acties waarbij unieke nummers worden toegezonden aan potentiële winnaars die vervolgens geretourneerd moeten worden zodat de [[adverteerder]] kan verifiëren of het nummer winnend is.
Behalve retourneren is het ook mogelijk dat de potentiële winnaar met het nummer dat men toegezonden heeft gekregen naar een winkel of showroom moet gaan, zodat daar het betreffende nummer geverifieerd kan worden.
 
Naast nummers die van tevoren door de adverteerder of notaris als winnend zijn aangesteld bestaan er ook andere varianten. Zo kunnen ook adressen of tijdstippen waarop de potentiële winnaar dient te reageren zijn vastgelegd.
 
==Voorbeelden van sweepstakes==
De [[iPod]] -actie van [[Lays]] in januari en februari [[2006]] waarbij codes die te vinden waren in zakken [[aardappelchips|chips]]. Hierbij gaf Lays ieder uur één iPod weg, niet de code van de potentiële winnaar maakt dat iemand de prijs kan winnen, maar het tijdstip waarop een willekeurigwillekeurige code, wel verkregen uit een Lays-chipszak, wordt ingevoerd op de [[website]].
 
Zo zijn er van tevoren diverse tijdstippen vastgesteld. De persoon die als eerste op of na dat tijdstip de code invoert, wint de prijs.
De [[iPod]] actie van [[Lays]] in januari en februari [[2006]] waarbij codes die te vinden waren in zakken [[aardappelchips|chips]]. Hierbij gaf Lays ieder uur één iPod weg, niet de code van de potentiële winnaar maakt dat iemand de prijs kan winnen maar het tijdstip waarop een willekeurig code, wel verkregen uit een Lays-chipszak, wordt ingevoerd op de [[website]].
Zo zijn er van tevoren diverse tijdstippen vastgesteld. De persoon die als eerste op of na dat tijdstip de code invoert wint de prijs.
 
De Carisma-actie van [[Mitsubishi Motors Corporation|Mitsubishi]] in [[1997]] waarbij men een Carisma-advertentie op het [[venster (muur)|raam]] diende te plakken. Carisma had daarbij vooraf diverse adressen als potentieel winnend aangewezen. Daarna werd gekeken of er op die adressen daadwerkelijk de Carisma-advertentie voor het raam hing.

Navigatiemenu