Aanvulpuzzel: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
73 bytes toegevoegd ,  2 jaar geleden
Een variatie is het woordritsen waarbij tussen twee woorden stipjes staan. Er moet dan een woord worden gevonden dat achter het linker woord en voor het rechter woord een nieuw woord vormt. Het aantal stipjes geeft daarbij het aantal letters aan. Bijvoorbeeld: bak ..... goed (steen, want baksteen en steengoed). Deze vorm werd ook in het programma [[Tien voor Taal]] gebruikt. De woorden kunnen ook onder elkaar staan met daartussenin een stippellijntje. In dat geval dient een woord te worden gevormd dat achter het bovenste woord en voor het onderste woord een nieuw woord vormt.
 
Een variant hierop werd onder de naam adword als belspel gespeeld in bijvoorbeeld het programma [[Puzzeltijd (Nederland)|Puzzeltijd]]. Hierbij werden drie woorden gegeven met daarvoor of daarachter een stippellijn. Hierbij moest op de stippellijn een woord worden ingevuld dat voor of achter al deze woorden een nieuw woord vormde. Ook hierbij gat het aantal stipjes het aantal letters van het woord aan. Bijvoorbeeld: bak ..... .....band water..... Hier moet het woord ''Fiets'' worden ingevuld: bak''fiets'', ''fiets''band, water''fiets.''
 
Een andere variant is afgeleid van een [[kruiswoordpuzzel]]. In het diagram moet een woord worden ingevuld dat achter een omschrijving staat als: boom-.........(9) waarbij het woord ''verzorger'' in een puzzeldiagram moet worden geplaatst. Deze vorm wordt ook wel een '''invulkruiswoordraadsel''' genoemd en wordt ook vaak als zodanig vermeld in puzzelboeken.
Anonieme gebruiker

Navigatiemenu