Rapalje: verschil tussen versies

Naar navigatie springen Naar zoeken springen
738 bytes verwijderd ,  5 maanden geleden
Informatie mbt vertrokken bandlid bijgewerkt
(Informatie up to date gemaakt en de informatie over Dieb, wegens vertrek bij de band, bijgewerkt)
Labels: Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
(Informatie mbt vertrokken bandlid bijgewerkt)
Labels: Ongedaan gemaakt Visuele tekstverwerker Bewerking via mobiel Bewerking via mobiele website
 
== Bandleden ==
=== Dieb (tot 2022) ===
Mede oprichter van Rapalje en tot april 2022 speelde hij viool en tin whistle en zong hij bij de band. Ook verzorgde hij voor het grootste deel grafisch werk. Om gezondheidsredenen heeft hij helaas moeten besluiten te stoppen bij Rapalje.
[[Bestand:Dieb op MPS.JPG|miniatuur|Dieb op MPS (Weeze - Duitsland 2012)]]
 
Dieb begon zijn 'carrière' in 1994 toen hij Maceál ontmoette in zijn stamkroeg '1672'. Zij vormden een band met nog wat andere muzikanten en speelden symfonische rock-muziek. Deze muziek werd al snel vervangen door [[folkrock]]. Nadat zij enkele muzikanten in '1672' Keltische folk-muziek hoorden spelen werd het rock-gedeelte uit de band verwijderd, samen met de overige bandleden, en zo vormden Dieb en Maceál een duo met de naam 'Ruk en Pluk'. Dieb probeerde [[accordeon]] en Maceál een soort van [[gitaar]] te spelen. Telkens als Dieb weer eens een nieuw instrument had moest dat onmiddellijk voor publiek worden getest. Hij speelde toen al een heleboel verschillende instrumenten en beweert dat hij elk instrument kan bespelen, behalve trompet. Daar zal hij ook aan werken. Wanneer hij in die tijd zijn viool 'het Kanon' bespeelde, maakte hij zo veel lawaai dat Maceál zijn instrumenten moest versterken.
 
 
Toen trokken Dieb en Maceál een belted plaid aan en namen de [[Muziekcassette|cassette]] 'Celtic Folk Music' op, met daarop een foto van Dieb en Maceál in kilt met een [[doedelzak]] en een [[trekzak|trekharmonica]] die absoluut niet samengingen qua stemming. Dit geeft een idee van hoe hun muziek toentertijd geklonken moet hebben. Dieb oefende meer op [[viool]], accordeon en [[tinwhistle]]. Op de cd 'Alesia' speelt hij voor het eerst [[uilleann pipes]]. Dit is te horen in 'Mo Ghile Mear'. Dieb is verantwoordelijk voor de kleding van de band en staat ook bekend als 'de [[kunstschilder]]'. Hij schilderde de voorkant van de cd 'Rakish Paddy', doet al het grafisch werk voor Rapalje en nu de internetsite.<br>

Navigatiemenu