Groningen Stad Marathon: verschil tussen versies

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Verwijderde inhoud Toegevoegde inhoud
Kevster (overleg | bijdragen)
k Link en zin verbeterd
Liekevo (overleg | bijdragen)
+cat
Regel 16: Regel 16:


[[Categorie: Atletiek in Nederland]]
[[Categorie: Atletiek in Nederland]]
[[Categorie:Marathonwedstrijd]]
[[Categorie: Sportevenement]]
[[Categorie: Sportevenement]]
[[Categorie: Sport in Groningen]]
[[Categorie: Sport in Groningen]]

Versie van 31 mei 2007 15:34

De Groningen Stad Marathon is een hardloopevenement wat jaarlijks wordt gehouden in de stad Groningen. Er zijn drie runs, namelijk een halve marathon, een hele marathon en een estafette. In 2006 werd de Groningen Stad Marathon voor het eerst gehouden.

Groningen Stad Marathon 2006

In 2006 werd de Groningen Stad Marathon op 27 augustus. De hele marathon werd gewonnen door Samson Loywapet met een tijd van 2:14:29. De halve marathon werd gewonnen door Niels de Bruin met een tijd van 1:13:16.

Groningen Stad Marathon 2007

In 2007 zal de Groningen Stad Marathon worden gehouden op 16 september. De route wordt iets gewijzigd ten opzichte van 2006. De start en finish zullen plaats vinden op de Vismarkt en het lastige gedeelte aan het eind van het parcours (met de vele klinkers en bochten) is gewijzigd, waardoor het parcours sneller wordt.

Verder zal de Groningen Stad Marathon in 2007 aan de Noordelijke Marathon Kampioenschappen (voor de provincies Groningen, Drenthe, Friesland en Overijssel) zijn verbonden. Hiervoor is er een aantrekkelijk prijzengeldschema opgesteld.

Parcours

Het parcours loopt in 2007 door en om de stad heen. Het parcours loopt o.a. door Haren, langs de Hoornseplas, door het Stadspark, door Kardinge, door Noorderhoogebrug, door de binnenstad en door verschillende buitenwijken van de stad Groningen.

Externe links

Groningen Stad Marathon