St.-Ludgercollege

Beluister (info)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door VanishedUser937 (overleg | bijdragen) op 21 mei 2011 om 08:34.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.
St.-Ludgercollege
Algemeen
Locatie Doetinchem
Opgericht jaren '50
Type VMBO / HAVO / VWO
Denominatie christelijk
Bevoegd gezag Stichting Covoa
Personen
College van bestuur Stichting ter bevordering van Confessioneel Voortgezet Onderwijs Achterhoek (CoVOA)
Rector M.C.M. Hulsen
Leraren 150
Studenten 1900
Overig
Website http://www.ludgercollege.nl/
Portaal  Portaalicoon   Onderwijs

Het Ludgercollege (ook wel Sint Ludgercollege genoemd) is een middelbare school in Doetinchem in de Gelderse Achterhoek. Er wordt onderwijs gegevens op de niveaus vwo, havo en vmbo.

De leerlingen zijn verdeeld over twee gebouwen, het hoofdgebouw aan de Vondelstraat en het Willibrordgebouw aan de Holterweg (iets meer dan een kilometer verderop) waar de 1e en het merendeel van de 2e klas van de school zijn ondergebracht.

Geschiedenis

Tot in de jaren '90 van de vorige eeuw werd er aan het Ludgercollege alleen onderwijs gegevens op de niveaus havo en vwo. In de jaren '90 vond de fusie plaats met de voormalige Sint Willibrordmavo. De gefuseerde onderwijsinstelling ging verder onder de naam Ludgercollege. De naam Willibrord komt nog terug in de naamgeving van het gebouw waar nu de 1e en 2e klas zijn ondergebracht. De Willibrordmavo was destijds de grootste zelfstandige MAVO van Nederland.

Aan het begin van de jaren '90 is tevens het semi-permanente gebouw De Uitwijk gesloopt. Dit gebouw stond destijds tegenover het hoofdgebouw van het Ludgercollege aan de andere zijde van de Vondelstraat. In plaats hier van is er nieuwbouw verrezen achter het hoofdgebouw. Naast die nieuwe vleugel is er tevens een gebouw geplaatst met zes lokalen. De naam hiervoor is de Aanleg, maar in de mond van de leerlingen wordt dit gebouw de Black Box genoemd.

Vanaf de oprichting in 1950 tot in de jaren 70 werd de school geleid door rector Frans van der Eerden. Hij werd opgevolgd door Benno Elsen, die weer werd opgevolgd door Gerard Bomers. Huidig rector is Martin Hulsen.

Bekende leerlingen

Externe link