Beurstraverse

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Dit is een oude versie van deze pagina, bewerkt door Jcb (overleg | bijdragen) op 30 dec 2005 om 01:10.
Deze versie kan sterk verschillen van de huidige versie van deze pagina.

De koopgoot is de ingeburgerde bijnaam van een winkelstraat die onder het straatniveau van de Coolsingel in Rotterdam ligt. De officiële benaming is Beurstraverse. Boven de Koopgoot bevindt zich het Beurs World Trade Center Rotterdam.

Vele winkels bevinden zich uitsluitend op dit niveau, maar de grote warenhuizen zoals C&A en de Bijenkorf hebben hier ook een ingang via welke men naar het hogere niveau kan komen. Ook de ingang van metrostation Beurs is via de Koopgoot te bereiken.

Vanaf het oostelijk deel van de koopgoot kom je op de Hoogstraat. Vanaf het westelijk deel op de Johan van Oldebarneveltsplaats en de Lijnbaan.

Op 24 december 2005 deed zich een incident voor toen een leiding van de stadsverwarming knapte. Alle winkels in de Koopgoot en omliggende percelen werden ontruimd, omdat heet water en stoom door de Koopgoot spoot. Er vielen 6 lichtgewonden. Energieleverancier Eneco wist het metersgrote gat binnen een dag te repareren.

Externe links


De koopgoot
Een blik vanuit de koopgoot richting Lijnbaan


noicon
noicon
Door op de afspeelknop te klikken kunt u dit artikel beluisteren. Na het opnemen kan het artikel gewijzigd zijn, waardoor de tekst van de opname wellicht verouderd is. Zie verder info over deze opname of download de opname direct. (Meer info over gesproken Wikipedia)