Sportcomplex Olympia

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sportcomplex Olympia
Bijnaam Sportpark Olympia
Plaats Vlag Rotterdam Rotterdam, Nederland
Bouwjaar 2016-2018
Geopend 17 maart 2018
Kosten € 10 miljoen[1]
Architect(en) NL Architecten
Eigenaar Sportbedrijf Rotterdam
Beheerder Sportbedrijf Rotterdam
Bespelers HC Feijenoord
FC IJsselmonde
R.V. & A.V. Overmaas
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportcomplex Olympia[2] is een groot sportcomplex in de Nederlandse stad Rotterdam. In Rotterdam-Zuid is het gelegen naast De Kuip waar het deel uit maakt van de nieuwe Rotterdamse wijk Stadionpark. Sportcomplex Olympia bevindt zich tussen het alom bekende Sportcomplex Varkenoord en trainingscomplex 1908, waar onder meer de selectie en jeugdafdelingen van voetbalclub Feyenoord trainen.

Het sportcomplex[bewerken | brontekst bewerken]

Het Sportcomplex werd door wethouder Adriaan Visser in 2018 officieel [3] geopend. Sindsdien zijn er verschillende verenigingen gehuisvest, zoals Rotterdam Atletiek, Ghausia Cricket Club, Volley Zuid en 010Trojans. Op het Sportcomplex staat ook een imposant verzamelgebouw met op de begane grond een materiaalruimte en meerdere kleedkamers. De verenigingen HC Feijenoord, FC IJsselmonde en R.V. & A.V. Overmaas hebben op de eerste verdieping hun eigen clubkantine. Het dak is tegelijkertijd ook een tribune, waar het publiek uitzicht heeft over het sportcomplex. Dit verzamelgebouw is ontworpen door NL Architecten en is gerealiseerd door Betsema Groep in opdracht van de gemeente Rotterdam. Op de locatie van het Sportcomplex Olympia heeft sinds 2011 het Sint Clara Ziekenhuis gestaan, wat samen met het Zuiderziekenhuis gefuseerd is tot het Maasstad Ziekenhuis.

Kaart

Faciliteiten[bewerken | brontekst bewerken]

Het sportcomplex bevat:

De eigenaar van het Sportcomplex Olympia[bewerken | brontekst bewerken]

De eigenaar van het Sportcomplex Olympia is Sportbedrijf Rotterdam, het complex is semi-geopend. Wanneer de velden niet in gebruik zijn door de verenigingen kan het worden verhuurd aan externe sportaanbieders of mogen buurtbewoners gebruik maken van de sportvelden.