Sportpaleis Oeralotsjka

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Sportpaleis Oeralotsjka
Sportpaleis Oeralotsjka
Plaats Vlag van Rusland Jekaterinenburg
Capaciteit 5.000
Bouwjaar 5 juni 2001
Geopend 11 juni 2003
Bespelers Lokomotiv-Izoemroed Jekaterinenburg
Oeralotsjka-NTMK Jekaterinenburg
BK Oeral Jekaterinenburg
BK Oeralmasj Jekaterinenburg
UMMC Jekaterinenburg
MFK Viz-Sinara Jekaterinenburg
Afbeeldingen
Sportpaleis Oeralotsjka
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportpaleis Oeralotsjka (Russisch: Дворец игровых видов спорта «Уралочка» (ДИВС)) is een sportcomplex in het centrum van Jekaterinenburg. De capaciteit van de arena is 5.000 toeschouwers. Het complex is ingericht voor het houden van wedstrijden voor spelsporten zoals volleybal, basketbal, minivoetbal en zaalhockey. Daarnaast worden er regelmatig wedstrijden georganiseerd in individuele sporten, ritmische gymnastiek, sportdansen en tennis. Ook wordt het Sportpaleis gebruikt als een van de concertpodia van de stad.

Geschiedenis[bewerken | brontekst bewerken]

Sportpaleis Oeralotsjka werd geopend op 11 juni 2003. Het wordt gebruikt als de thuisarena voor Lokomotiv-Izoemroed Jekaterinenburgs mannenvolleybalteam, Oeralotsjka-NTMK Jekaterinenburgs vrouwenvolleybalteam, BK Oeral Jekaterinenburg, BK Oeralmasj Jekaterinenburgs mannenbasketbalteams en UMMC Jekaterinenburgs vrouwenbasketbalteam. Het is ook gebruikt als de thuisarena van MFK Viz-Sinara Jekaterinenburgs mannenzaalvoetbalteam.

De arena was het organiserende stadion voor wedstrijden rond de Beker van Rusland in 2005, 2006, 2008, 2009, 2011 en 2012. Ook was de arena gastheer van de Final Four van de EuroLeague Women in 2011, 2013, 2014 en 2017.

Externe link[bewerken | brontekst bewerken]