Sportpark De Krom

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Sportpark De Krom
Bijnaam De Krom
Plaats Katwijk, Nederland
Geopend 1985
Bespelers VV Katwijk, HC Catwijck, KLTV, AV Rijnsoever, SSV Katwijk
Gerenoveerd 1986, 2010
Portaal  Portaalicoon   Sport

Sportpark De Krom is de accommodatie van onder meer hockeyclub Catwijck en voetbalclub VV Katwijk uit Katwijk, in de Nederlandse provincie Zuid-Holland. VV Katwijk komt uit op het hoogste niveau in het Nederlandse amateurvoetbal: de Tweede divisie.

In 1985 werd Sportpark De Krom geopend. Het sportpark is gebouwd op een voormalige vuilnisbelt aan de rand van de stad, wat VV Katwijk de bijnaam FC Komo opleverde (Komo is een oud merk van vuilniszakken). De hockeyclub Catwijck kwam tegelijk met de voetballers op De Krom, maar eerstgenoemden hadden moeite met de verhuizing. Het complex had geen kunstgrasvelden en eigen verenigingsgebouw, maar in 1986 kreeg Catwijck deze alsnog van de gemeente.

In 2010 werd het sportpark opnieuw verbouwd. Er werd een modern kleedkamergebouw gerealiseerd voor de voetbalclub, de kantine werd gemoderniseerd en er werd een atletiekbaan aangelegd voor atletiekvereniging Rijnsoever. VV Katwijk is momenteel nog bezig om een nieuwe zittribune te krijgen met ingebouwde kleedkamers.

De huidige accommodatie van VV Katwijk bevat zes velden, waarvan vier verlicht. Twee velden zijn kunstgrasvelden. Bij het hoofdveld van VV Katwijk staan twee overdekte zittribunes en twee overdekte staantribunes. Hockeyclub Catwijck heeft drie belichte kunstgrasvelden en tennisvereniging KLTV heeft de beschikking over elf tennisvelden. Ook schietsportvereniging Katwijk vestigt zich op De Krom.

Zie ook[bewerken]