Square Co. Ltd.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
(Doorverwezen vanaf Square Co. Ltd)
Ga naar: navigatie, zoeken

Square Co. Ltd (株式会社スクウェア, Kabushiki-gaisha Sukuwea) was een Japanse ontwikkelaar en uitgever van computerspellen, vooral bekend door hun RPG's. Het bedrijf werd opgericht door Masafumi Miyamoto in 1983.

In het begin had het bedrijf niet echt veel succes: vele spelletjes mislukten en het bedrijf ging haast failliet. Maar in 1987 begon Hironobu Sakaguchi aan een spel genaamd Final Fantasy. De titel Final Fantasy werd gekozen omdat dit wellicht het laatste spel van het bedrijf ging zijn en omdat de bedenker Hironobu Sakaguchi van plan was uit de industrie te stappen. Het spel verkocht uiteindelijk heel goed en het bedrijf was gered.

De handelsnaam van het bedrijf was tussen 1992 en 2003 SquareSoft. Vaak werd de naam fout gebruikt om naar het hele bedrijf te verwijzen, maar de bedrijfsnaam bleef gewoon Square Co. Ltd.

Uiteindelijk smolt Square samen met Enix, een andere ontwikkelaar en uitgever in de game-industrie. In april 2003 was de fusie voltooid en ging het bedrijf verder onder de naam Square Enix.

Series van Square Co. Ltd[bewerken]