Stacy Keach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Stacy Keach
Stacy Keach
Algemene informatie
Volledige naam Walter Stacy Keach Jr.
Geboren Savannah, 2 juni 1941
Land Verenigde Staten
Werk
Pseudoniem Stacy Keach Jr.
Jaren actief 1966-
Officiële website
(en) IMDb-profiel
(en) IBDB-profiel
(mul) TMDb-profiel
(en) AllMovie-profiel
Portaal  Portaalicoon   Film

Stacy Keach (Savannah, Georgia, 2 juni 1941) is een Amerikaanse acteur. Hij staat bekend om het spelen van dramatische rollen en verder helpt hij ook bij educatieve programma's van PBS en Discovery Channel.

Vroeger noemde hij zich Stacy Keach Jr. om zich te onderscheiden van zijn vader die ook acteur was. Zijn jongere broer, James Keach regisseerde enkele televisieseries. Stacy is drie keer getrouwd geweest: met Marilyn Aiken in 1975, met Jill Donahue in 1981 en met Malgosia Tomassi in 1986. Hij heeft twee dochters uit zijn tweede huwelijk en twee dochters uit zijn derde huwelijk.

Carrière[bewerken | brontekst bewerken]

Keach verscheen het eerst op Broadway als Buffalo Bill in Indians door Arthur Kopit. Het stuk won vele prijzen, waaronder enkele Obie Awards, Drama Desk Awards en Vernon Rice Awards. Ook speelde hij Mike Hammer in de televisieserie Mickey Spillane's Mike Hammer, Private Eye van CBS.

Een van Keach's meest controversiële rollen was die van Cameron Alexander in American History X met Edward Norton en Edward Furlong.

Ook hielp hij mee met programma's van National Geographic en speelde hij de rol van Ken Titus in Titus. Hij is nu vooral bekend als directeur Henry Pope van de gevangenis Fox River in het eerste seizoen van Prison Break.

Keach heeft al enkele malen gevangenisdirecteur gespeeld in films en televisieseries. Hij moest echter ooit zelf enkele maanden in een Britse gevangenis doorbrengen omdat hij cocaïne had gesmokkeld.

Filmografie[bewerken | brontekst bewerken]

Stacy Keach in 1983 met Tanya Roberts

Zie ook[bewerken | brontekst bewerken]

Referenties[bewerken | brontekst bewerken]