Station Buggenhout

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
(NMBS) Naambord Buggenhout.png
Station Buggenhout - Foto 3 (2009).png
Sluiting 1988 (goederen)
Telegrafische code FGN
Aantal sporen 2
Lijn(en) 53
Coördinaten 51° 1′ NB, 4° 12′ OL
Reizigerstellingen[1]
-Weekdag
-Zaterdag
-Zondag
(2015)
478
134
176
Beheerder NMBS
Station Buggenhout (Belgisch spoorwegstation)
Station Buggenhout
Stationsinformatie NMBS
Portaal:  Openbaar vervoer

Station Buggenhout is een spoorwegstation in de gemeente Buggenhout op spoorlijn 53 (Schellebelle - Leuven). Sinds 28 juni 2013 zijn de loketten van dit station gesloten en is het een stopplaats geworden.

Oorspronkelijk bestond het station van Buggenhout uit een hoog gebouw met een neoclassicistische vleugel. In de jaren zestig van de 20e eeuw is het vervangen door een banaal gebouwtje bestaande uit slechts 1 bouwlaag met plat dak alwaar loket, wachtzaal en sanitaire voorzieningen in ondergebracht zijn. Het is uitgetekend door Philip Tibax en dateert uit 1969 naar plannen opgemaakt in 1967. Er bestaan plannen de stationsomgeving grondig onder handen te nemen, tot dit plan behoort tevens een nieuw stationsgebouw.

Buggenhout beschikt over twee deels verharde perrons. Wegens de aanwezigheid van een wachtzaal zijn op perron 1 slechts een tweetal wachthuisjes aangebracht. Op perron 1 kan men verder nog een drankautomaat vinden. Perron 2 beschikt over zeven abri's. Het station heeft twee fietsenstallingen. Deze zijn gepositioneerd aan beide perrons. Tevens is er een ruime pendelaarsparking.
Om de sporen over te steken is geen speciale infrastructuur voorzien. Reizigers moeten om dit te doen gebruikmaken van de nabijgelegen overweg.

Galerij[bewerken]

Treindienst[bewerken]

Treintype Verbinding Dienstregeling
L Mechelen - Gent-Sint-Pieters - Zeebrugge-Dorp Week: 1x/u
L Mechelen - Gent-Sint-Pieters - Kortrijk Weekend: 1x/u