Station Figueres-Vilafant

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Station Figueres-Vilafant
Het stationsgebouw
Opening 19 december 2010
Perronsporen  2 (genummerd 3 en 5)
Perrons 1 eilandperrons
Lijn(en) LAV Madrid - Zaragoza - Barcelona - Figueres
LGV Perpignan–Figueres
Vervoerder(s) SNCF
RENFE
Locatie
Coördinaten 42° 16′ NB, 2° 57′ OL
Station Figueres-Vilafant (Spanje)
Station Figueres-Vilafant
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Figueres–Vilafant is een spoorwegstation in de Spaanse stad Figueres in de comarca van Alt Empordà, nabij het dorp Vilafant aan de hogesnelheidslijnen LAV Madrid - Zaragoza - Barcelona - Figueres en LGV Perpignan–Figueres. Het station werd op 19 december 2010 geopend voor de TGV vanuit Parijs. Tegelijk gingen er aansluitende treinen van de Spaanse spoorwegmaatschappij RENFE naar Barcelona rijden. Anno 2013 werd het station ook in gebruik voor enkele ritten van de AVE naar Barcelona en Madrid.

Het station is 1,5 km van het centrum van Figueres gelegen, en er wordt een busdienst onderhouden vanaf het bustation nabij het oude station in het centrum.

Treinen[bewerken | brontekst bewerken]

Het station wordt tweemaal per dag bediend door een TGV naar Parijs, en acht maal per dag door een AVE naar Barcelona en Madrid. Voor de zitplaatsen in de AVE geldt dat minstens één rijtuig verkocht wordt onder het tariefschema van de regionale treindiensten over hogesnelheidslijnen in Spanje: de Avant.

Trein Stations
TGV 9700 Figueres-Vilafant · Perpignan · Narbonne · Montpellier–Saint-Roch · Nîmes · (Valence TGV) · Parijs Gare de Lyon
AVE 3000 Figueres-Vilafant · Girona · Barcelona Sants · Camp de Tarragona · Lleida-Pirineus · Zaragoza-Delicias · (Catalayud)/(Guadalajara-Yebes) · Madrid-Puerta de Atocha