Station Milano Porta Garibaldi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
    Station Milano Porta Garibaldi   
Station Milano Porta Garibaldi
Plaats Milaan
Opening 5 november 1961
Perrons 12
Perronsporen 22
Vervoerder(s) Rete Ferroviaria Italiana
Reizigers 25.000.000 / jaar
Coördinaten 45° 29′ 5″ NB, 09° 11′ 15″ OL
Station Milano Porta Garibaldi (Italië)
Station Milano Porta Garibaldi
Portaal  Portaalicoon   Openbaar vervoer

Station Milano Porta Garibaldi (Italiaans: Stazione di Milano Porta Garibaldi) is een groot treinstation in de Italiaanse stad Milaan. Het station is gelegen net ten noorden van de gelijknamige Milanese wijk Porta Garibaldi. Milano Porta Garibaldi is het belangrijkste station van de stad voor het forensenverkeer met 25 miljoen passagiers jaarlijks. Het is echter niet het drukste station van de stad, dat is het 1 kilometer meer naar het oosten gelegen station Milano Centrale waar jaarlijks 125 miljoen reizigers passeren. Metrostation Garibaldi FS van lijn 2 en lijn 5 ligt voor het station. Het station ligt aan de piazza Sigmund Freud.

Naast het voorstadsverkeer is het station ook de terminus voor de TGV naar Parijs, en de Italiaanse hogesnelheidslijn die Turijn over Milaan met Bologna, Firenze, Rome, Napels en Salerno verbindt. Ook is het station het vertrekpunt voor een aantal Italiaanse en internationale nachttreinen.

Serie Treinsoort Route Bijzonderheden
TGV 9240 TGV (SNCF) Paris-Lyon – [ Lyon-Saint-Exupéry TGV – ] / [ Lyon-Part-Dieu – ] Chambéry-Challes-les-EauxModaneBardonecchiaOulx-Cesana-Claviere-SestrièresTorino Porta SusaVercelliNovaraMilano Porta Garibaldi
Zie de categorie Milano Porta Garibaldi railway station van Wikimedia Commons voor mediabestanden over dit onderwerp.