Steinerbos

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Steinerbos
Slagzin Een hoop te beleven.
Seizoen april-september
Locatie
Locatie Stein, Nederland
Officiële website
Portaal  Portaalicoon   Attractieparken

Het Steinerbos of Recreatiepark Steinerbos is een bos en een recreatiepark in Stein in de Nederlandse provincie Limburg.

Park[bewerken]

Het park is een kleinschalig recreatiepark wat vooral op jongere kinderen en natuur is toegespitst. In het park is onder andere te vinden:

Het park telt een ingang en twee parkeerplaatsen. Er is ook een heemtuin van natuurorganisatie IVM. Deze is echter alleen op afspraak te bezoeken. Het park heeft een eekhoorn met een blauwe das als mascotte.

Overname[bewerken]

In 2004 kwam het park in het nieuws omdat het mogelijk zou worden overgenomen door attractiepark De Valkenier. Dit attractiepark wilde verhuizen uit Valkenburg omdat de gemeente Valkenburg aan de Geul een attractietaks in wilde voeren waarbij De Valkenier te veel verliezen zou gaan leiden. Nadat de taks werd ingevoerd bleef De Valkenier echter in Valkenburg, maar de plannen voor een overname zijn nog niet van de baan. Het park blijft door het uitblijven van de overname in publiek bezit: de gemeente Stein is eigenaar van het park en gaf te kennen dit liever in de toekomst ook zo te willen houden.