Stephanie McMahon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Geplaatst:
11-10-2017

Genomineerd: Verbetering nodig   Verbetering gevraagd!

Ten minste een van de mensen die meewerken aan Wikipedia vindt dat deze pagina in deze vorm niet binnen de Wikipedia-encyclopedie past.

Help mee dit artikel te verbeteren, zodat het voldoet aan de conventies van Wikipedia. Na een evaluatieperiode van twee weken wordt beslist of dit artikel behouden kan worden of wordt verwijderd. U kunt hier de beoordelingslijst bekijken.

Indien u van mening bent dat het artikel dusdanig is verbeterd en aangepast dat het wel binnen Wikipedia past, vraag dan op de lijst (of aan de nominator) of dit sjabloon verwijderd mag worden. (/)

Stephanie McMahon
McMahon in 2003
McMahon in 2003
Persoonlijke informatie
Bijnaam Stephanie McMahon-Hemsley
Volledige naam Stephanie Marie McMahon-Levesque
Geboortedatum 24 september 1976
Geboorteplaats Vlag van Verenigde Staten Hartford (Connecticut)
Lengte 1,74 m
Gewicht 61 kg
Carrière
Debuut 20 september 1999
Functie(s) Executive Vice President

Stephanie Marie McMahon-Levesque (Hartford (Connecticut), 24 september 1976) is een Amerikaans voormalig professioneel worstel valet, sporadisch worstelaarster en bestuurster. McMahon werkt voor de WWE als vicepresident van de creatieve staf.

McMahon is de dochter van Vince McMahon, voorzitter van de WWE, en Linda McMahon, zus van Shane McMahon en de vrouw van worstelaar Paul Levesque (beter bekend als Triple H).

World Wrestling Federation/Entertainment[bewerken]

In 1999 maakte McMahon haar debuut in de World Wrestling Federation en ze werd betrokken in een gefingeerd conflict tussen haar vader, Vince McMahon, en The Undertaker. The Undertaker stalkte en ontvoerde Stephanie, met als hoogtepunt dat The Undertaker met haar wou trouwen, maar de huwelijksceremonie werd verstoord door Stone Cold Steve Austin, die Stephanie redde.

In een aflevering van SmackDown! op 28 maart 2000, veroverde McMahon het WWF Women's Championship ten koste van Jacqueline Moore. Met de hulp van Terri Poch en D-Generation X, won Stephanie de een-op-een match tegen Jacqueline. In een aflevering van Raw is War op 21 augustus 2000, moest McMahon de titel afstaan aan Lita, die de een-op-een match won, waarbij The Rock de special guest referee was.

In 2002 werd McMahon de General Manager van SmackDown, en ze bleef dat doen totdat haar vader, Vince, de "Father–Daughter "I Quit" match" won op No Mercy 2003. Vervolgens verscheen Stephanie twee jaar lang niet meer op de televisie.

In oktober 2005 verscheen ze eenmalig op tv, waarbij ze met haar vader en moeder op het podium verscheen om Jim Ross te ontslaan.

In 2008 werd McMahon de General Manager van Raw omdat haar voorganger, Mike Adamle, de WWE verliet. Nadat haar vader Vince, terugkeerde, begon de familie een vete met Randy Orton, die Vince aanviel en een trap tegen zijn hoofd gaf. Na een vete van paar weken, vielen Orton en zijn alliantie, The Legacy (Cody Rhodes en Ted DiBiase), Shane en Stephanie aan, waarbij ze Shane tegen het hoofd schopten en Orton een "RKO" uitvoerde op Stephanie; vervolgens werd Orton de ring uitgejaagd door Triple H. De rivaliteit tussen The Legacy (Orton, Rhodes en DiBiase) en Triple H en de McMahons werd voortgezet op WrestleMania XXV, waarbij Triple H zijn WWE Championship met succes verdedigde tegen Orton. Op Backlash 2003 veroverde Orton de titel van Triple H. Na Backlash vertrok Stephanie van Raw en nam ze een pauze van de WWE-televisie.

In de 1000ste aflevering van Raw op 23 juli 2012, verscheen Stephanie waarbij ze Paul Heyman middels een klap op zijn gezicht trachtte te overtuigen een wedstrijd te aanvaarden tussen Brock Lesnar en Triple H op SummerSlam. In een aflevering van Raw op 28 januari 2013, verscheen Stephanie achter de coulissen met haar vader toen hij aangevallen werd door Lesnar.

2013 - heden[bewerken]

In 2013 was Stephanie op Tv te zien waarin zij deelnam aan de groep genaamd 'the autority'. Deze groep bestond in het begin uit Triple H (worstelaar), Stepanie en Randy Orton. De groep probeerde het kampioenschap te houden op Randy Orton en probeerde Daniel Bryan zoveel mogelijk in de weg te zitten. Tijdens WrestleMania 30 stond Stephanie in de corner van haar man Triple H (worstelaar) die vocht tegen Bryan. Bryan won uiteindelijk de wedstrijd en won in de main event ook het kampioenschap tot de teleurstelling van de Authority.

in 2014 was Stephanie verwikkeld in een rivaliteit met Brie Bella, de vrouw van Daniel Bryan. Dit resulteerde uiteindelijk in Brie bella die een klap uitdeelde aan Stephanie en ontslag nam. Na het ontslag was Brie vaak aanwezig tijdens de Shows als 'gast'. Op 21 July leiden dit tot een confrontatie waarin Stephanie deze keer Brie een klap gaf. Omdat zij technisch gezien een fan aanviel werd Stephanie gearresteerd en klaagde Brie de WWE aan. Dit leiden allemaal tot een wedstrijd tijdens SummerSlam 2014 waarin Stephanie Brie versloeg met een Pedigree nadat Nikki Bella haar zus verraden.

In Oktober tijdens Survivor Series 2014 was er een 5 op 5 traditionele eliminatie wedstrijd waarin The Authority het opnam tegen Team Cena. Als team Cena won zou The Authority verdwijnen. The Authority verloor uiteindelijk de wedstrijd nadat Sting zijn debuut maakte.

Op 13 Juli 2015 kondigde Stephanie aan dat er een 'Womans revolutuion' aankwam. Hierbij kondigde zij het debuut aan van Becky Lynch, Charlotte Flair enSasha Banks.

In 2016 ontving Stephanie de "Vincent J. McMahon Legacy of Excellence" award ' maar werd ze onderbroken door Shane McMahon die terugkeerde. Hij kondigde aan dat hij RAW zou willen runnen. Echter wou Stephanie dit ook. Shane kreeg een match tijdens wrestlemania 32 tegen The Undertaker. Als hij won dan kreeg hij de macht over Raw, maar verloor uiteindelijk. Echter omdat de fans hem zo geweldig vonden mocht hij alsnog de show runnen. Stephanie wou echter ook Raw runnen. Tijdens Payback werd duidelijk dat ze beiden Raw moesten runnen. Later kreeg Stephanie alsnog de macht over Raw en werd zij commisioner van Raw. Shane werd de Commisioner van Smackdown.

In worstelen[bewerken]

 • Kenmerkende bewegingen
  • Slap
 • Bijnamen
  • "The Billion Dollar Princess"
  • "The Billionaire Princess"

Prestaties[bewerken]

 • Wrestling Observer Newsletter awards
  • Worst Non-Wrestling Personality (2001–2003)

Externe links[bewerken]