Stephanie McMahon

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Ga naar: navigatie, zoeken
Stephanie McMahon
McMahon in 2003
McMahon in 2003
Persoonlijke informatie
Bijnaam Stephanie McMahon-Hemsley
Volledige naam Stephanie Marie McMahon-Levesque
Geboortedatum 24 september 1976
Geboorteplaats Vlag van Verenigde Staten Hartford (Connecticut)
Lengte 1,74 m
Gewicht 61 kg
Carrière
Debuut 20 september 1999
Functie(s) Executive Vice President

Stephanie Marie McMahon-Levesque (Hartford (Connecticut), 24 september 1976) is een Amerikaans voormalig professioneel worstel valet, sporadisch worstelaarster en bestuurster. McMahon werkt voor de WWE als vicepresident van de creatieve staf.

McMahon is de dochter van Vince McMahon, voorzitter van de WWE, en Linda McMahon, zus van Shane McMahon en de vrouw van worstelaar Paul Levesque (beter bekend als Triple H).

World Wrestling Federation/Entertainment[bewerken]

In 1999 maakte McMahon haar debuut in de World Wrestling Federation en ze werd betrokken in een verhaallijn tussen haar vader, Vince McMahon, en The Undertaker. The Undertaker stalkte en ontvoerde Stephanie, met als hoogtepunt dat The Undertaker met haar wou trouwen, maar de huwelijksceremonie werd verstoord door Stone Cold Steve Austin, die Stephanie redde.

In een aflevering van SmackDown! op 28 maart 2000, veroverde McMahon het WWF Women's Championship van Jacqueline. Met de hulp van Tori en D-Generation X, Stephanie won de een-op-een match van Jacqueline. In een aflevering van Raw is War op 21 augustus 2000, moest McMahon de titel afstaan aan Lita, die de een-op-een match won, waarbij The Rock de special guest referee was.

In 2002 werd McMahon de General Manager van SmackDown, en ze bleef dat doen totdat haar vader, Vince, de "Father–Daughter "I Quit" match" won op No Mercy 2003. Met als resultaat dat Stephanie twee jaar lang niet meer op de televisie verscheen.

In 2005 verscheen ze éénmalig in oktober op de televisie, waarbij ze met haar vader en moeder op het podium verschenen om Jim Ross te ontslaan.

In 2008 werd McMahon de General Manager van Raw omdat haar voorganger, Mike Adamle, de WWE verliet. Nadat haar vader Vince, terugkeerde, begon de familie een vete met Randy Orton, die Vince aanviel en een trap gaf tegen zijn hoofd. Na een vete van paar weken, viel Orton en zijn alliantie, The Legacy (Cody Rhodes en Ted DiBiase), Shane en Stephanie aan, waarbij ze Shane tegen het hoofd schopten en Orton een "RKO" uitvoerde op Stephanie, Werd Orton naar aanleiding van die aanval uit de ring verjaagd door Triple H. De rivaliteit tussen The Legacy (Orton, Rhodes en DiBiase) en Triple H en de McMahons werd voortgezet op WrestleMania XXV, waarbij Triple H zijn WWE Championship met succes verdedigde tegen Orton. Op Backlash 2003 veroverde Orton de titel van Triple H. Na Backlash vertrok Stephanie van Raw en nam ze een pauze van de WWE-televisie.

In de 1000ste aflevering van Raw op 23 juli 2012, verscheen Stephanie waarbij ze Paul Heyman confronteerde en vervolgens een klap gaf op zijn gezicht om hem te overtuigen om een wedstrijd te aanvaarden tussen Brock Lesnar en Triple H op SummerSlam. In een aflevering van Raw op 28 januari 2013, verscheen Stephanie achter de coulissen met haar vader toen hij aangevallen werd door Lesnar.

In worstelen[bewerken]

 • Kenmerkende bewegingen
  • Slap
 • Bijnamen
  • "The Billion Dollar Princess"
  • "The Billionaire Princess"

Prestaties[bewerken]

 • Wrestling Observer Newsletter awards
  • Worst Non-Wrestling Personality (2001–2003)

Externe links[bewerken]