Sturnira sorianoi

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Naar navigatie springen Jump to search
Sturnira sorianoi
IUCN-status: Onzeker[1] (2008)
Taxonomische indeling
Rijk:Animalia (Dieren)
Stam:Chordata (Chordadieren)
Klasse:Mammalia (Zoogdieren)
Orde:Chiroptera (Vleermuizen)
Familie:Phyllostomidae (Bladneusvleermuizen
van de Nieuwe Wereld)
Geslacht:Sturnira
Soort
Sturnira sorianoi
Sánchez-Hernández et al., 2005
Sturnira sorianoi op Wikispecies Wikispecies
Portaal  Portaalicoon   Biologie
Zoogdieren

Sturnira sorianoi is een vleermuis uit de familie bladneusvleermuizen van de Nieuwe Wereld (Phyllostomidae) die voorkomt in Venezuela en Bolivia. De soort is genoemd naar Dr. Pascual Soriano, die veel heeft bijgedragen aan de kennis van Venezolaanse vleermuizen. Er zijn vier exemplaren bekend: twee uit de omgeving van Mérida in Venezuela en twee uit Santa Cruz in Bolivia.

S. sorianoi is een middelgrote vleermuis met een grijsbruine tot bijna zwarte rugvacht. De buik is lichtbruin tot grijsbruin. Het gezicht is zwartachtig van kleur. Er zitten geen "epauletten" op de schouders en de nek, maar die gebieden zijn wel wat lichter dan de andere delen van het lichaam. De rugharen zijn 8 mm lang. De voeten zijn 14 mm lang, het oor 16 mm, de tibia ook 16 mm, de voorarm 41.5 mm en het neusblad 7,1 mm. Het gewicht bedraagt 18.5 gram.

Literatuur[bewerken]

  • Sánchez-Hernández, C., Romero-Almaraz, M.L. & Schnell, G.D. 2005. New species of Sturnira (Chiroptera: Phyllostomidae) from northern South America. Journal of Mammalogy 86(5):866-872.