Naar inhoud springen

Sunset Beach

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie
Voor de gelijknamige plaats in North Carolina, zie Sunset Beach (North Carolina).
Sunset Beach
Genre Soapserie
Speelduur per afl. 60 minuten
Bedenker Josh Griffith
Robert Guza Jr.
Charles Pratt Jr.
Hoofdrollen Lesley-Anne Down
Sam Behrens
Clive Robertson
Susan Ward
Eddie Cibrian
Sarah Buxton
Jason Winston George
Kathleen Noone
Sherri Saum
Shawn Batten
Randy Spelling
Kelly Hu
Timothy Adams
Tracy Melchior
Laura Harring
Priscilla Garita
Dominique Jennings
Hank Cheyne
Christina Chambers
Margarita Cordova
Gordon Thompson
Land van oorsprong Verenigde Staten
Taal Engels
Uitzendingen
Start 7 januari 1997
Einde 31 december 1999
Afleveringen 751
Seizoenen Bewerken op Wikidata
Netwerk of omroep NBC
(en) IMDb-profiel
Portaal  Portaalicoon   Televisie

Sunset Beach was een Amerikaanse soapserie die werd uitgezonden op NBC om 11 uur 's ochtends van 6 januari 1997 tot 31 december 1999. Het werd in 70 landen uitgezonden en was onder meer erg populair in het Verenigd Koninkrijk, Finland, Australië, Zweden, Israël, Duitsland en Nieuw-Zeeland.

Verhaallijnen[bewerken | brontekst bewerken]

Een van de eerste verhaallijnen draaide om Meg, een jongedame uit Kansas die ontdekt dat haar verloofde Tim een affaire heeft met haar bruidsmeisje. Ze laat hem voor het altaar staan en gaat naar Sunset Beach, waar iemand woont die ze via het internet kent. Dit blijkt de rijke weduwnaar en advocaat Ben Evans te zijn. Ze zet haar zinnen op hem en krijgt een hekel aan zijn vriendin Annie. Zij wordt ook jaloers op haar aanwezigheid. Uiteindelijk gaat ook Tim naar Sunset Beach om Meg terug te winnen en krijgt hier een romantische connectie met Annie. Problemen ontstaan als Meg begint te vermoeden dat Ben een moordenaar is.

Meg en Ben worden een van de eerste koppels van de soapserie, samen met juwelendief Cole en Caitlin. Cole bezwangert uiteindelijk zowel Caitlin als diens ongelukkig getrouwde moeder Olivia. Olivia en Gregory plannen om Caitlins baby te stelen en deze te opvoeden als hun eigen, omdat ze haar relatie met Cole afkeuren vanwege zijn criminele verleden. Caitlin verliest uiteindelijk haar kind bij een auto-ongeluk. Als ze achter hun plan komt, huurt ze Annie in om hen uit elkaar te drijven. Annie steelt uiteindelijk Olivia's baby en zegt dat deze dood is geboren. Pas als Olivia achter de waarheid komt, wordt ze herenigd met haar zoon. Andere verhaallijnen gingen over bijvoorbeeld Virginia, die badmeester Michael en Vanessa uit elkaar probeert te drijven omdat ze Michael voor zichzelf wil.

Controverses[bewerken | brontekst bewerken]

Er speelden verscheidene controversiële verhaallijnen, zoals hoe Virginia Vanessa pillen geeft zodat ze vervolgens sperma kan gebruiken van Dr. Tyus Robinson om haar te bezwangeren. Dit was een poging om haar en Michael uit elkaar te drijven. Michael is namelijk onvruchtbaar.

Een gedeelte van de serie heeft de bijnaam Terror Island gekregen. Dit is een verhaallijn die gaat over een aantal van de hoofdpersonages die op een eiland stranden en hier geteisterd worden door een seriemoordenaar. Het is voornamelijk Meg die constant gestalkt wordt. De moordenaar slacht voornamelijk minder voorkomende personages af, met uitzondering op Mark, een hoofdpersonage. De moordenaar blijkt Derek te zijn, Bens kwaadaardige tweelingbroer. Hij ontvoert zijn broer en doet zich maandenlang voor al Ben. Zo gaat hij met Bens vrouw Maria naar bed. Uiteindelijk wordt hij door zijn broer doodgeschoten.

Maria verdwijnt later plotseling en er werd vermoed dat ze is verdronken. Ben trouwt met Meg, waarna Maria terugkeert. Later komt ook Tess ten tonele, een vrouw die beweert het kind Benjy van Ben en Maria te hebben. Op dat moment keert Derek terug. Hij blijkt nog te leven en het wordt ook duidelijk dat hij en Tess de ouders van Benjy zijn.

Op een gegeven moment wordt Sunset Beach door een tsunami/aardbeving getroffen. Verscheidene hoofdpersonages belanden in een val en kunnen geen kant meer op. Ook zijn veel personages op een cruiseschip dat door de tsunami omslaat.